Kamboçya'dan TİKA'ya devlet nişanı

Kamboçya'dan TİKA'ya devlet nişanı

Türkiye-Kamboçya ilişkilerine sağladığı katkıdan dolayı TİKA'ya devlet nişanı verildi.

Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Kamboçya Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Bakanı Prak Sokhonn, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) ülkeye yönelik çalışmalarından dolayı TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz'a "Birinci Derece (Grand Cross) Devlet Nişanı" takdim etti.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum, 2009'da Türkiye-Kamboçya Dostluk Yolu Projesi ile başlayan kalkınma işbirliği faaliyetlerini, kamu idari altyapılarının geliştirilmesi, eğitim, gıda güvenliği, tarım ve barınma gibi birçok başlık altında sürdürdü, iki ülke arasındaki işbirliği alanlarının genişlemesine önemli katkılar sağladı.

Kamboçya'nın Kandal eyaletine bağlı Prasat yerleşim biriminde yürütülen projeyle her sene yağış mevsiminde evleri zarar gören ailelere iklime dirençli konut hibe edildi. 2022'de ihtiyaç sahibi 20 ailenin, 2023'te yürütülen ikinci etapta ise 26 ailenin iklim şartlarının olumsuz etkilerinden korunmaları amacıyla adımlar atıldı.

Yaklaşık 300 kişinin doğrudan yararlandığı proje kapsamında Kamboçya Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği ile ortak yürütülen proje çalışmasının tamamlanmasının ardından yapılan teslim törenine Sokhonn, Türkiye'nin Punom Pen Büyükelçisi Ülkü Kocaefe, TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz ve Kamboçya'nın çeşitli bakanlıklarından üst düzey yetkililer katıldı.

Sokhonn, bu projenin ülkeleri adına çok önemli olduğunu belirterek, TİKA'ya işbirliğinden ötürü teşekkür etti. Türkiye'nin zor günler geçirmesine karşın Kamboçya'da daha önce başlattığı projeyi tamamlamasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Sokhonn, projede emeği geçenlerin takdiri hak ettiğini belirtti.

11.jpg

BİRİNCİ DERECE (GRAND CROSS) DEVLET NİŞANI

Yorulmaz da başarıyla gerçekleştirilen bu önemli projenin ikili ilişkilere katkı sağlamasını umduğunu ifade etti.

Proje yararlanıcılarının yeni evlerinde mutlu bir hayat sürmelerini temenni eden Yorulmaz, TİKA'nın Kamboçya'nın yanı sıra 120 ülkede 62 ofis aracılığıyla faaliyet gösterdiğini ve insan merkezli bir kalkınma anlayışıyla hareket ederek küresel çapta katma değer ürettiğini bildirdi.

Törende, sembolik kurdele kesiminin ardından Sokhonn tarafından Yorulmaz'a TİKA adına "Birinci Derece (Grand Cross) Devlet Nişanı" verildi.

Takdim edilen nişan, Kamboçya Kralı tarafından Kamboçya Krallığına ve halkına, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan yabancılara veriliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.