Kamu aşçıları Ankara’da toplandı: Meslek lisesi mezunları hakkını istiyor

Kamu aşçıları Ankara’da toplandı: Meslek lisesi mezunları hakkını istiyor

Devlet kurumlarında görev yapan aşçılar, Kamu Aşçıları Derneği toplantısında bir araya geldi. Meslekteki problemlerin tartışıldığı buluşmada, haksızlıklara karşı mücadelenin devam edeceği sinyali verildi.

Türkiye'deki devlet kurumlarında görev yapan aşçılar Ankara’da buluştu. Meslekteki sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya Kamu Aşçıları Derneği Başkanı Serkan Çetinöz liderlik etti.

Toplantıya muhtelif kurumlarda görev yapan pek çok aşçı katıldı. Ana madde kurumlar içerisindeki çalışma şartları ve yaşanan sorunlar oldu. Aşçılar, pek çok farklı problem olmasına rağmen en büyük sorunun sınıf değişikliği talebi olduğunu kaydetti.

1-001.jpg

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Çetinöz, kamuda yanlış olarak tanımlanmış ve yıllardır değiştirmeye çalıştıkları, “devletteki aşçı yardımcı hizmetler sınıfında olur” algısına karşı mücadelenin daha yüksek bir tempo ve daha yüksek bir sesle dile getirileceğini ifade etti.

Meslek lisesi mezunu olan ve teknisyen unvanı almak isteyen aşçılar, kamuda bu hakka ulaşamamalarından şikayetçi. Türkiye’deki aşçılar yardımcı hizmetler statüsünde daha düşük bir seviyede çalışmak zorunda kalıyor.

Çetinöz yaptığı konuşmada, kamu kurumlarında bu uygulamanın hala yürürlükte olmasını kabul edilemez olarak niteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum