Kanser hastaları terapi köpeği Molly ile moral buldu

Kanser hastaları terapi köpeği Molly ile moral buldu

Türkiye’de kanser hastaları için yapılan “Terapi/Ziyaretçi Köpek Projesi” kapsamında uzmanlar, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocukları köpek Molly ile ziyaret etti.

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastalarının motive olması için köpek Molly ile ziyaret düzenlendi. Ziyarete, “Terapi/Ziyaretçi Köpek Projesi” koordinatörü Doç. Dr. Eda Küçüktülü başta olmak üzere doktorlar, dekanlar, uzmanlar ve Molly katıldı. Ziyaretçiler hastalara yeni yıl hediyeleri verdi.

Golden Retriever cinsi terapi köpeği Molly'nin katıldığı ziyarette çocuklar, hayvan sevgisini yaşadı ve moral motivasyon buldu. Aynı zamanda ziyarette çocuklara yeni yıl hediyeleri dağıtıldı.

Ziyarete AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal da eşlik etti. Yapılan ziyaretin ardından Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesindeki uzmanlar, aileler ve çocuklara "Sokak köpeklerine nasıl davranılmalı" konulu sunum yapıldı. veteriner hekim önlüklerini giyen çocuk hastalar, peluştan oyuncak köpekleri muayene etti. Bu sayede çocuklar, köpek anatomisi hakkında bilgilendi.

TERAPİ KÖPEKLERİ HASTALARA İYİ GELİYOR

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Küçüktülü ziyaret sonrası açıklama yaptı. Küçüktülü, Türkiye'de kanser hastaları için ilk olan Terapi/Ziyaretçi Köpek Projesine Ağustos itibarı ile başladıklarını belirtti. Küçüktülü aynı zamanda “Dünyada, terapi köpekleriyle ilgili sonuçları çok iyi olan bilimsel çalışmalar var, ülkemizde bu zamana kadar denenmemişti" ifadelerini kullandı.

Küçüktülü yapılan çalışmalar kapsamında, olumlu sonuçların elde edildiğini, kanser hastalarının köpeklerle bir arada olduklarında mutlu olduklarını aktardı. Küçüktülü yapılan çalışma sonuçlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile paylaştıklarını açıkladı.
Doç. Dr. Küçüktülü, bilimsel çalışmalarda terapi köpeklerinin hastalara iyi geldiğini söyleyerek 5 terapi köpeklerinin olduğunu aktardı.

terapi-kopegi-molly-kanser-hastalarina-moral-oldu3.jpg

"TERAPİ KÖPEKLERİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Küçüktülü yapılan proje kapsamında, kanser hastalarının kemoterapi veya radyoterapiye girmeden önce terapi köpekleriyle bir araya geldiğini kaydetti. Terapi köpekleri sayesinde hastaların antidepresan ilaçlarını bıraktıklarını açıklayan Küçüktülü, “Projemizin hastalar üzerindeki etkisini ölçmeye dönük bilimsel çalışmamız sürüyor. Sonuçları tamamlandığında açıklayacağız. Ayrıca projemizin bir de sosyal sorumluluk ayağı var. Bundan sonraki süreçte sokak köpekleri arasından da terapi köpekleri yetiştireceğiz. Travmatize olmamış yavru sokak köpeklerini yetiştirip onları hastanelerde, çocuk bakım evleri ve huzurevlerinde kadrolu terapi köpeği olarak görevlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.