Kapanma olacak mı? Maske zorunluluğu gelecek mi? Fahrettin Koca'dan Eris varyantı açıklaması

Kapanma olacak mı? Maske zorunluluğu gelecek mi? Fahrettin Koca'dan Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı ülkelerde görülmeye başlanan koronavirüsün yeni varyantı Eris hakkında konuştu. Bakan Koca, vatandaşların merak ettiği Kapanma olacak mı? Maske zorunluluğu gelecek mi? sorularının yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, son dönemde bazı ülkelerde görülen ve giderek artan koronavirüsün Eris varyantı hakkında konuştu.

Eris varyantına Türkiye'de henüz rastlanmadığını açıklayan Koca, Türkiye'de tespit edilen varyantların hasta etme gücünün Omicron'dan daha yüksek olmadığını belirtti.

Koca şöyle konuştu:

''Referans laboratuvarlarımızda sürekli analizler yapılıyor. Omicron'un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil.

''ESKİ GÜNLERE DÖNMEK SÖZ KONUSU DEĞİL''

Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron'dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.