Kapıkule’de 51 kilo uyuşturucu yakalandı: 2 tutuklama
Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’nda yapılan operasyonda tırın farklı bölmelerine gizlenmiş 51 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edirne’nin Kapıkule Gümrük Kapısı’nda düzenlenen operasyonda, yurda giriş yapmak üzere gelen bir tırda 51 kilogram uyuşturucu madde bulundu. Olayla bağlantılı 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Türkiye’ye giriş için Kapıkule Gümrük Sahası’na gelen tır, Gümrük Muhafaza NARKOKİM ekiplerince şüphe üzerine X-Ray taramasına sevk edildi. Ancak sürücünün aracı görünmeyen bir noktaya park etmesi üzerine CCTV kameralarıyla takibe alındı. Görüntülerde, şüpheli aracın yanına gümrük işlemleri tamamlanan başka bir tırın yanaştığı ve sürücülerin dorsenin kapılarını açarak uyuşturucuyu aktarmaya çalıştığı belirlendi.
Ekiplerin müdahalesiyle yapılan aramada tırın sağ ve sol duvar döşemeleri, çekici üzerindeki dolap, yasal yüklerin arasındaki gizli bölmeler ve sürücüye ait evrak çantasında toplam 51 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.
Ankara Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvarı’nda yapılan incelemede, maddenin sentetik kannabinoid türevlerinden MDMB-INACA ve ADB-INICA içerdiği tespit edildi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.