Kar kalınlığından dolayı 142 yerleşim yerine ulaşılamıyor

Kar kalınlığından dolayı 142 yerleşim yerine ulaşılamıyor

Yer yer etkili olan kar yağışı bazı bölgeleri felç etti. Van'da iki gündür devam eden yağışlarda kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı. Şehir genelinde 142 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Ülke genelinde yer yer etkili olan kar yağışı bazı bölgeleri felç etti. Van'da kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı.

Karın yoğun olduğu Van-Bahçesaray ile Van-Hakkari yolunda Karayolları ekipleri ulaşımın kapanmaması için sürekli kar temizleme uygulaması yapıyor.

haber-ic-001.jpg

142 YERLEŞİM YERİNE ULAŞILAMIYOR

Kardan dolayı 53 mahalle ve 89 mezra olmak üzere toplam 142 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bölgede, kar yağışının ve şiddetli rüzgarın bugün de etkili olması bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.