Kar yağışı otlatmaya engel oldu

Kar yağışı otlatmaya engel oldu

Muş’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, besiciler 10 gün önce otlatmak için yaylalara çıkardıkları keçi ve koyunlarını köye geri getirip ağıla koymak zorunda kaldı.

Muş'ta, baharın gelişiyle birlikte mera ve yaylalar yeşille kaplandı. Bölge halkı, her bahar yaptıkları gibi ağılda besledikleri hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkarmaya başladı. Ancak kentin yüksek kesimleri lapa lapa yağan karla birlikte beyaza büründü.

Muş'a 49 kilometre uzaklıkta 1800 rakımlı Yukarıyongalı köyünde koyun ve keçilerini yaylaya otlağa götüren vatandaşlar, aniden bastıran karın şaşkınlığını yaşadı. 10 gün önce hayvanları yaylaya çıkardıklarını belirten Eyüp Omur isimli vatandaş, "Köyümüze bahar gelmişti. 10 gün önce hayvanları otlatılmak için yaylaya götürmüştük. Ancak kış geri geldi. Fırtına, tipi ve kar yağışı etkili oldu. Hayvanlar arazide kaldı, herkes hayvanlarını geri getirip ahırlara yerleştirildi. 1 saat öncesine kadar ova, bizim köy yemyeşildi. Kar yağdı, fırtına oldu ve her yer şu anda karla kaplanmış durumda" diye konuştu.

111.jpg

BAHARI BEKLERKEN KIŞ GERİ DÖNDÜ

Mart ayının sonunda kışı tekrar yaşadıklarını söyleyen Yusuf Omur ise, “Mart ayının sonundayız. Kar, kış geri geldi. Bu yıl biraz zor oldu. Şimdiye kadar her şey çok güzeldi. Fakat şu anda durum zor. Allah yardımcımız olsun” dedi.
Besici Şevket Omur da “Birkaç gün önce hayvanlarımızı otlatmaya meralara çıkartmıştık. Şimdi yeniden fırtına ve kar yağışı etkili oldu. Kış geri geldi. Hayvanlarımızı yeniden ahırlara bıraktık. Baharı beklerken kış mevsimine geri döndük.’’ şeklinde konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminine göre yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk hava önümüzdeki hafta yerini mevsim normalleri sıcaklığına bırakacak.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.