Kara Murat kimdir? Kara Murat neden gündem oldu?

Kara Murat kimdir? Kara Murat neden gündem oldu?

Kara Murat kimdir? Kara Murat neden gündem oldu? Fatih Sultan Mehmet’in fedaisi Kara Murat kimdir? Tüm bu soruların cevapları merak konusu olurken sizler için cevapları haberimizde derledik.

Kara Murat kimdir? Kara Murat neden gündem oldu? Fatih Sultan Mehmet’in fedaisi Kara Murat kimdir? Tüm bu soruların cevapları merak konusu olurken sizler için cevapları haberimizde derledik. Peki kimdir Kara Murat, işte Kara Murat hakkında bilinmeyenler…

KARA MURAT KİMDİR?

IV. Mehmed saltanatında 21 Mayıs 1649 - 5 Ağustos 1650 ve 11 Mayıs 1655 - 19 Ağustos 1655 tarihleri arasında iki kez, toplam bir yıl, beş ay, yirmi dört gün sadrazamlık yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır.

Kara Murat karakteri ise Rahmi Turan’ın yarattığı, Abdullah Turhan'ın çizdiği bir çizgi roman kahramanıdır.

İlk olarak Günaydın'da yayımlanmaya başlayan bir çizgi roman serisi olan Kara Murat, gördüğü büyük ilgiden dolayı film yapımcısı Türker İnanoğlu tarafından sinemaya uyarlandı. Kara Murat'ı sinemada Cüneyt Arkın canlandırmıştır.

Daha sonraları kitap haline getirilen Kara Murat, Fatih'in Fedaisi Kara Murat isminde 18 ciltlik bir kitap haline getirildi. 1980'li yıllarda dergi haline getirilen Kara Murat ilerleyen dönemlerde yine çizgi roman seri olarak yayımlanmıştır. 18 ciltlik serinin 7'si Erler Film tarafından sinemaya uyarlanmıştır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.