Karabük Mimarlık Fakültesi Dekanı kim? Muhittin Kapanşahin kimdir?

Karabük Mimarlık Fakültesi Dekanı kim? Muhittin Kapanşahin kimdir?

Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığına "mimar değilim, mimarlıktan anlamam" diyen bir İmam Hatipli İlahiyatçı atandığı iddiaları doğru mu? Karabük Mimarlık Dekanı kim, Muhittin Kapanşahin kimdir?

Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı kim? Karabük Mimarlık’a imam hatipli dekan mı atandı? Karabük Mimarlık fakültesine ilahiyatçı dekan atandı iddiası doğru mu? Muhittin Kapanşahin kimdir? Muhittin Kapanşahin imam hatipli mi?

Gazeteci Fatih Altaylı’nın twitter’da yaptığı bir paylaşımla Muhittin Kapanşahin bir anda sosyal medyada gündem oldu. Altaylı’nın eleştirel bir şekilde paylaştığı videoda Karabük Mimarlık Dekanı olarak atandığı belirtilen Muhittin Kapanşahin “Ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip kişi değilim” diyordu. Muhittin Kapanşahin hakkında Sinan Ogan gibi siyasilerden de paylaşımlar geldi.

fatih-altayli-muhittin-kapansahin-paylasimi.jpg

Peki bu iddialar doğru mu? Karabük Mimarlık Dekanı kimdir?

Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin resmi adı Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi’dir. Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Safranbolu ilçesindedir. Karabük Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin’dir.

TEMMUZ 2022’DE GELDİ, ŞUBAT 2023’TE DEKAN ATANDI

Muhittin Kapanşahin, Karabük Üniversitesi’ne Temmuz 2022’de Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden gelmiştir. Kapanşahin, Temmuz 2022’de Karabük Üniversitesi’nde ilk olarak Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde göreve başlamış, Şubat ayı ilk haftası ise Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’na atanmıştır.
Kapanşahin, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden ayrılıp, Karabük Üniversitesi’ne geçişini şöyle duyurmuştur: “Kendi isteğimle memleketim olan Karabük'e ve Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne gidiyorum. Sizleri tanımaktan, kısa veya uzun bir süre birlikte olmaktan dolayı kendimi bahtiyar hissediyorum. Oluşmuş olan bir hak var ise ben hakkımı helal ediyorum.”

karabuk-mimarlik-dekani.jpg

Peki Muhittin Kapanşahin kimdir?

Aslen Karabük’lü olan Muhittin Kapanşahin, Karabük İmam Hatip Lisesi mezunudur. Ardından 1995’te Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirmiştir. Yüksek lisansını ve doktorasını da Erciyes Üniversitesi’nde yapmıştır.

karabuk-mimarlik-fakultesi-dekani-egitim-hayati.jpg

Yüksek lisans konusu “MEHMED EFENDİ VE “İBTİHACU’T-TEVARİH” ADLI ESERİNİN TRANSKRİPSİYONU VE DEĞERLENDİRİLMESİ” olmuştur. Doktora tezini ise “KANUNÎ SULTAN SÜLEYMAN’IN AVRUPA’YA KARŞI TAKİP ETTİĞİ FETİH POLİTİKASI” üzerine yapmıştır.


Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum