Karadutun bilinmeyen 5 mucizevi faydası

Karadutun bilinmeyen 5 mucizevi faydası

Geçmiş zamanlardan günümüze kadar birçok hastalıkta tedavi olarak da kullanılan karadut meyvesinin bağışıklık sistemimiz üzerindeki etkisi tartışılmaz. Bağışıklığı güçlendiren ve aynı zamanda kolesterol içermeyen karadutun faydaları…

Kilo Verimini Kolaylaştırır

Besin değerine baktığımız zaman 100 gramında sadece 44Kcal bulunan karadut, yaz mevsim meyveleri arasında tercih edilebilecek düşük kalorili güzel bir tercihtir. Şeker oranının düşük olması nedeniyle kan şekerinin stabil kalmasını sağlar. İçeriğindeki yüksek lif ile kabızlığı önler, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler.

Hastalıklardan Korur

100 gramında yaklaşık olarak 10 miligram C vitamini bulunur. Karadut bağışıklığımızı korumamız için güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Diyabeti önlemeye yardımcı ve kansızlığı giderici özelliklere sahiptir.

Gençleştirir ve Güzelleştirir

İçeriğinde bulunan C vitamini ve demir halsizliği giderir. Cildi yumuşatır ve parlamasını sağlar. Karaduta mor-kara rengini veren flavonoidler yaşlanmayı geciktirir. İçerisindeki kalsiyum ile ağız ve diş sağlığını koruma konusunda da büyük rol oynar.

Kanseri Önler

Karadut, vücudun yakalanabileceği birçok kanser riskinden koruyor, mevcut olan hastalıkların iyileşme sürecine de destek oluyor. Güçlü antioksidan özelliği ile damarlarımızı tıkayabilecek serbest radikallerle mücadele etmesi sayesinde kan dolaşımının rahat bir şekilde dolaşmasını sağlıyor.

Kalp Sağlığını Korur

İçerisinde hiç kolesterol bulundurmayan karadut, yüksek lif ve düşük şeker oranına sahip olması nedeniyle kan yağları oluşumunu önler. A,B,C,E ve K vitaminlerini sayesinde kan kolesterol seviyesini ve kan basıncını düzenler, pıhtılaşmasını engeller. Bundan dolayı kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkları önler.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.