Karen Aça kimdir? Diyarbakırlı Karen nereli ve kaç yaşında?
Karen Aça kimdir? Karen Aça nereli ve kaç yaşındadır? sorularının cevabı merak ediliyor. Karen Aça’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Karen Aça kimdir? Karen Aça kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.
Diyarbakırlı Karen’in kim olduğu sorulan sorular arasında. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören Gül Karen Aça, plastiğe alternatif olacak bir ürün geliştirdi. Dünyanın en prestijliüniversitelerinden olan Harvard ve Stanford'un da içinde olduğu dokuz okuldan tam burslukabul gördü. Dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri olarak gösterilen Karen, henüz Harvard ve Stanford okulları arasında bir karara varamadığını belirtti. Plastiğe alternatif
üretmekle de kalmayan başarılı öğrenci su ve elektrik kullanımını yüzde 90 azaltan bir filtre de geliştirmiş.
18 yaşındaki Gül Karen Aça doğma büyüme Diyarbakırlı. Aça, adını ilk olarak Google ve Oxford’un ortak inisiyatifi “Rise for the World” tarafından dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçilerek duyurdu. Dünyanın en itibarlı okullarının bile dikkatine çeken genç öğrenci yaşam boyu eğitim bursu kazandı. Kısa süre önce yaptığı üniversite başvurularının sonuçlanmasıyla Duke, Berkeley, Harvard ve Stanford'dan tam burslu kabul aldığını gören Aça tüm Türkiye’yi gururlandırdı.
“HENÜZ HARVARD VE STANFORD ARASINDA BİR KARAR VEREMEDİM”
Harvard ve Stanford üniversiteleri arasında karar kılamayan Gül Karen Aça 5 yıldır yurt dışı eğitimi için hazırlandığını belirtti. Bu 5 yılda bir çok yarışmada yer alan başarılı öğrenci New York Üniversitesi’ne kabul alan proje arkadaşı Avjin adına da çok sevindiğini ekledi. Nörobilim okumak isteyen Aça, “Bu da çok uzun bir başvuru süreci gerektiriyor bu süre zarfında özellikle Dicle Üniversitesi'nden profesörlerle çalıştık. Ve bu yorucu süreç sonrasında en başarılı 10 takım arasına girerek finalist olduk. Şu anda ilk olarak bir okulda karar kılmak istiyorum. Harvard ve Stanford arasındayım. Üniversite eğitimime devam ettiğimde Harvard veya Stanford'ta asıl yapmak istediğim, çalışmalarımın hem orada hem burada fayda sağlayan şeyler olması; Diyarbakır için de bir şeyler ifade eden çalışmalarda yer almak istiyorum.” İfadelerini kullandı.
PLASTİĞE ALTERNATİF ÜRÜN GELİŞTİRDİ
Uluslararası bir yarışma olan İsviçre merkezli The Earth Foundation'ın düzenlediği ve 116 ülkeden bin 290 takımın katıldığı çevresel sürdürülebilirlik yarışmasında 10 takımla birlikte Gül Karen Aça’nın bulunduğu Bahçeşehir Koleji finale kaldı. Aça projede hemiselüloz ve gliserol kullanarak plastiğe alternatif bir ürün geliştirdi. New York Üniversitesi'nden kabul alan ve Karen'in arkadaşı olan Avjin Aktop'un dahil olduğu Delavo takımı ise çamaşır makinelerinde su ve elektrik kullanımını yüzde 90 oranında azaltan bir filtre geliştirdi.
Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.