Karşıyaka'da bir işveren, "Gel sohbet edelim" diyerek iş ilanı veriyor

Karşıyaka'da bir işveren, "Gel sohbet edelim" diyerek iş ilanı veriyor

İzmir'de bir işveren, sosyal medyada gündem olan iş ilanı yayınladı. İlan, "Gelip çay kahve içip sohbet edecek arkadaş aranıyor" ifadelerini içerirken, ilana 23 kişi başvurdu.

İzmir'de bir işverenin verdiği iş ilanı sosyal medyada gündem oldu. İş ilanında "Gelip çay kahve içip sohbet edecek arkadaş aranıyor" ifadeleri yer aldı. İlanda çalışma saatlerinin 10 saat olduğu ve part time olarak çalışılacağı belirtildi. İş ilanına 23 kişi başvurdu.

İş ilanı sosyal medyada birçok kişi tarafından eleştirildi. Birçok kullanıcı iş ilanının "samimiyetsiz" ve "saygısız" olduğunu ifade etti. Bazı kullanıcılar da iş ilanının "iş bulmanın ne kadar zor olduğunu" gösterdiğini savundu. İş ilanını veren işveren ise yaptığı açıklamada, iş ilanının samimi olduğunu ve iş arayanlarla sohbet ederek işe alacağı kişiyi seçmek istediğini söyledi.

haber.jpg

Yaptığı açıklamada tepkilerden sonra, işveren ikinci bir açıklama yaparak iş ilanının "yanlış anlaşıldığını" söyledi. İşveren, iş ilanının "samimi bir ortamda çalışmak isteyen" birini bulmak için verildiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.