Katil İsrail askerlerine yemek desteği veriyor: O restoranın Türkiye'de tam 260 şubesi var

Katil İsrail askerlerine yemek desteği veriyor: O restoranın Türkiye'de tam 260 şubesi var

İsrail askerlerine verdiği ücretsiz yemek hizmetiyle dünya çapında tepki toplayan McDonald’s’ın Türkiye’deki faaliyetleri merak konusu oldu. Ülkemizde yaklaşık 260 McDonald’s restoranı bulunuyor. McDonald’s Türkiye’de yaklaşık 7 bin 500 kişi çalışıyor.

İsrail askerlerine verdiği ücretsiz yemek hizmetiyle dünya çapında tepki toplayan McDonald’s’ın Türkiye’deki faaliyetleri merak konusu oldu. Ülkemizde yaklaşık 260 McDonald’s restoranı bulunuyor. Bu restoranların 101’i İstanbul’da bulunurken, 26’sı Ankara’da ve 16’sı İzmir’de yer alıyor. McDonald’s Türkiye’de yaklaşık 7500 kişi çalışıyor.

mcdonals.jpg

ANADOLU GRUBU DEVRETTİ

McDonald’s Türkiye, uzun yıllar Tuncay Özilhan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anadolu Grubu’nun bir iştiraki olarak hizmet verdi.

2022 yılında Türkiye'deki McDonald's restoranlarının franchise işletmeciliği Boheme Investment GmbH’ye devredildi.

ll.jpg

İŞLETMESİ YABANCILARDA

Satış işlemi sonrasında yazılı bir açıklama yayınlayan Anadolu Grubu şu ifadelere yer vermişti: "Şirketimizin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan ve Türkiye'deki McDonald's restoranlarının franchise işletmeciliğini yapan Anadolu Restoran sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden payların Boheme Investment GmbH şirketine veya Türkiye'deki herhangi bir iştirakine satılmasına yönelik olarak şirketimiz ile Boheme Investment GmbH arasında 11 Mayıs 2022 tarihinde bağlayıcı pay devir sözleşmesi imzalanmıştır.

Boheme Investment GmbH, Viyana/Avusturya'da kurulu bir şirket olup Katarlı bir yatırımcı olan Kamal Saleh Al Mana'nın iştirakidir. Kamal Saleh Al Mana'nın, Katar'daki McDonald's restoranlarının franchise işletmeciliğini yürütmekte olan şirkette ortaklığı bulunmaktadır”

mm.jpg

İSRAİL’E AÇIK DESTEK

Dünyanın önde gelen fast-food restoran zincirlerinden McDonald’s, bölgedeki şubeleri aracılığıyla İsrail'e ilk andan itibaren destek vereceğini açıklamıştı. McDonald’s, İsrail ordusu ve kurtarma ekiplerine yardım etmek amacıyla 5 şube açıldığını duyurarak, İsrailli askerlere her gün yaklaşık 4 bin öğün ücretsiz yemek temin edileceği bilgisini paylaştı.

McDonald's İsrail resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yalnızca güvenlik güçlerine ve kurtarma ekiplerine yardımda bulunmak amacıyla 5 şube açtık. Her gün yaklaşık 4,000 öğün ücretsiz yemek temin edeceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.