KATKI KRİZİ

KATKI KRİZİ

Üniversitede okurken KYK'nın katkı kredisi imkanlarından yararlananlar bugünlerde ödeme krizi yaşamaya başladı. ATM'ler üzerinden ödenen taksitli borçlar biranda sıfırlandı.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine eğitim süreleri boyunca verilen ve daha sonra Ziraat Bankası üzerinden taksitli bir şekilde alınmaya başlayan kredi ve katkı kredisi borçlanmalarında bugünlerde kriz yaşanmaya başlandı.
ATM'LERDE BORÇLAR SIFIRLANDI
Üniversitedeki eğitim dönemleri boyunca bu haktan yararlanan ve şuanda taksitlerini Ziraat Bankası ATM'lerinden ödemekte olan kişiler, hala borçlarının olmasına rağmen katkı kredisi borçlarının geçtiğimiz günlerde ATM ekranında biranda sıfırlandığını söyledi. E-Devlet üzerinden girdiklerinde geriye kalan borcun göründüğünü de belirten mağdurlar, iki arada bir derede kaldıklarını aktardı.
MAĞDURLAR HABER BEKLİYOR
Katkı kredisi mağduru öğrenciler, borcun vergi dairesine düşmüş olabileceği ihtimalinden vergi dairelerinin yolunu bile tuttuklarını dile getirdi. İleride büyük borçla karşı karşıya kalmaktan korktuklarını ifade eden mağdurlar sorunun tek kişiyle sınırlı kalmadığını onlarca kişinin aynı sorunla karşılaştığını da belirtti. Eski öğrenciler şimdi yetkililerden açıklama ve sorunun biran önce çözülmesini istiyor.   


KUTU KUTU KUTU

İKİ KURUM DA BİRBİRİNDEN HABERSİZ
Olayın bir mağduru ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "670 liralık bir katkı kredisi borcum vardı. Taksitleri günü gününe yatırırken borcun Kasım ayının başında borcun sıfırlandığını gördüm. Sorunu arkadaşlarıma aktardım onlar da aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Önceki gün Pursaklar Ziraat Şubesi'ne gittim onlarda borcumun olmadığını söyledi ancak Yurt Kur'u aradım onlar ise borcumun olduğunu söylüyor. Bu duruma anlam veremiyorum"

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.