Kayalar Apartmanı Doğalgaza Kavuşuyor

Kayalar Apartmanı Doğalgaza Kavuşuyor

Habervaktim, Mamak Mutlu Mahallesi’nde bulunan Kayalar Apartmanı’na 2 yıldır doğalgaz bağlanmadığını duyurmuştu. Haberimizin ardından harekete geçen Başkent Doğalgaz yetkilileri, doğalgazın apartmana en kısa sürede bağlanacağını, apartman yöneticisi Kaya

 

 

 

ADEM GÜRSOY / HABERVAKTİM

 

Yaklaşık 1 ay önce ‘Başkent'te Doğal Gaz Krizi’ başlığıyla 2 yıldır doğalgaz bağlanmayan Kayalar Apartmanı’nın sıkıntısını gündeme getirmiştik. Yaptığımız haberin ardından harekete geçen Başkent Doğalgaz yetkilileri gazetemize açıklamada bulundu. Ayrıca apartman yöneticisi Kaya Bozbaş arayan yetkililer en yakın zamanda doğalgazın bağlanacağı bilgisini verdi.    

SİZE BAŞVURDUK HEMEN GERİ DÖNÜŞ SAĞLANDI

Uzun zamandır doğalgaz bağlantısı için mücadele verdiklerini belirten Bozbaş, “Bizi arayıp bayramdan sonra doğalgazın bağlanacağını söylediler, bir sıkıntı kalmadığını ifade ettiler. Şuanda bekliyoruz doğalgazın bağlanmasını. Yaklaşık olarak 15 gün önce aradılar. İlginize çok teşekkür ederim olursa sizin sayenizde olacak doğalgaz bağlantısı. Geçen sene kışın çok büyük sıkıntılar çektik, hamile gelinlerimiz, yaşlılarımız, çoluk çocuk elektrik sobalarıyla idare ettik. Dualarımız sizinle, bundan önce hiçbir netice alamadık Başbakanlığa, Enerji Bakanlığına dilekçeler gönderdik. Gitmediğimiz yer kalmadı en son size başvurdum hemen geri dönüş sağlandı” dedi.    

EKONOMİK VE TEKNİK GEREKÇELERLE

Başkent Doğalgaz’ın gazetemize göndermiş olduğu açıklama:

İlgili adresle ilgili olarak Şirketimiz kayıtları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda; Demir Kaya Bozbaş tarafından 21.03.2013 tarihinde Şirketimize müracaat edildiği, ancak doğal gaz piyasası mevzuatı çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda ilgili başvurunun ekonomik ve teknik gerekçelerle 2013 ve 2014 yatırım programlarına dâhil edilmediği anlaşılmıştır.

 

2015 yılında komşu parselde inşa edilen binanın da doğalgaz bağlantısı için müracaat etmesi üzerine, ilgili adrese ait proje tekrar değerlendirilmiş ve yatırımın yapılabilir hale geldiği tespit edilerek, talebinin 2015 Yatırım Programına alındığı, abonelik işlemleri için gerekli belgeleri Şirketimize ibraz etmesi gerektiği başvuru sahibine bildirilmiştir.

 

Şirketimiz tarafından bağlantının yapılabilmesi için 05.08.2015 tarihinde ruhsat başvurusunda bulunulmuş, ruhsat talebimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürlüğü'nce 04.09.2015 tarihinde uygun bulunmuştur.

 

Haberin yayınlandığı tarihten önce, Şirketimiz tarafından gerekli değerlendirmeler yapılmış, Müşterimiz 10.08.2015 tarihinde Şirketimize gerekli evrakları ibraz ederek bağlantı anlaşmasını imzalamış ve bağlantı yapılacak tarih kendisine bildirilmiştir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.