Kayıp eşyalar açık artırma ile yeni sahiplerini buldu

Kayıp eşyalar açık artırma ile yeni sahiplerini buldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ANKARAY ve Metro ile EGO otobüslerinde unutulan 88 ayrı kalemdeki toplamda 2 bin adetin üzerinde eşyayı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda açık artırma usulü ise satışını gerçekleştirdi.

Ankara’daki büyükşehre ait olan toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyaları, yasal bekleme süresinin dolmasının ardından satışa çıkardı. Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açık artırmaya yoğun katılım gerçekleşirken, 88 farklı alandaki ürünler yapılan açık artırma ile yeni sahiplerini buldu. Satılan ürünler arasında şemsiye, bisiklet, cep telefonu, kamera, gözlük, boks eldiveni, motosiklet kaskı, televizyon, laptop, cep telefonu gibi eşyalar bulunurken, daha önce duyurulan açık artırmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

acik-artirma-2.jpg

“BİR GAZA GELDİK ALDIK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde vatandaşların açık artırmaya katılabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Açık artırma usulü ile alışveriş yapan bir vatandaş ise 20 adet güneş gözlüğünü bin 500 liraya aldığını belirterek, “Güneş gözlüğü aldım. Bir gaza geldik aldık artık” dedi. Başka bir vatandaş ise telefon ve şemsiye almaya geldiğini ancak drone satın aldığını belirterek “Hesapta olmayan bir şey” ifadelerini kullandı.

acik-artirma-3.jpg

Öte yandan gerçekleşen satışlar sonrası elde edilen ücret, 4721 sayılı kanunun 770. maddesi gereği EGO’ya gelir olarak kaydedildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.