Kayıp zihinsel engelli genç İHA ile kurtarıldı
Siirt’in Şirvan ilçesinde kaybolan zihinsel engelli Mehmet Şirin Kavit, jandarma ekiplerinin İHA destekli çalışmasıyla 4 saatlik arama sonunda dere yatağında sağ salim bulundu.
31 Temmuz günü saat 16.30 sıralarında kaybolan 20’li yaşlardaki Mehmet Şirin Kavit için yakınları tarafından jandarmaya kayıp ihbarı yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde bölgede geniş çaplı bir arama-kurtarma operasyonu başlatıldı.
İNSAN ZİNCİRİYLE KURTARILDI
Arama çalışmalarına JÖH ve asayiş timlerinin yanı sıra JASAT, istihbarat, iz takip köpekleri, termal dronlar, AFAD ekipleri ve köylüler de katıldı. Bölgeye gönderilen insansız hava aracı (İHA) ile yapılan taramada, Kavit 2 Ağustos sabahı saat 11.30 sularında Daltepe köyünün yaklaşık 2 kilometre kuzeyinde, dere yatağında bitkin halde tespit edildi.
Zorlu arazi koşullarında ulaşım sağlanamayınca, jandarma ekipleri insan zinciri oluşturarak Kavit’i sırtlarında taşıdı ve karşı kıyıya geçirdi. Yaklaşık 4 saat süren titiz çalışmanın ardından sağlık ekiplerine teslim edilen Kavit, tedavi için Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.