Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
14:00 Haziran ayında en çok yağış Rize’de, en az İstanbul’da ölçüldü
13:49 Ege’de kavurucu sıcaklar geliyor: 41 dereceye kadar yükselecek
13:43 AK Parti Sözcüsü Çelik: “Terörle mücadelede kritik aşama aşıldı”
13:30 Srebrenitsa’da 30 yıl sonra bir cenaze daha: 19 yaşındaki Senajid Avdic toprağa veriliyor
13:24 Kredi kartıyla bunu yapanlar dikkat: Para ve hapis cezası yolda
13:16 Ehliyetler iptal olacak! Aman dikkat
13:01 Küresel borsalarda yükseliş havası: Fed beklentileri risk iştahını artırıyor
12:55 İngiltere ekonomisi Mayıs’ta daraldı
12:53 Bese Hozat kimdir? Bese Hozat nereli?
12:51 İşte en çok kazandıran meslekler: 2025’te yıldızı parlayan sektörler
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Güncel
  4. Kebapta ve sucukta domuz eti! 5 ilde şoke eden gıda skandalı

Kebapta ve sucukta domuz eti! 5 ilde şoke eden gıda skandalı

Tarım ve Orman Bakanlığı, dana eti diye satılan ürünlerde domuz eti tespit edilen işletmeleri ifşa etti. Muğla’dan Konya’ya, Antalya’dan Balıkesir’e kadar 5 ilde 7 ayrı skandal yaşandı.
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2025 Perşembe 10:57
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2025 Perşembe 10:58
Kebapta ve sucukta domuz eti! 5 ilde şoke eden gıda skandalı 1 14

Tarım ve Orman Bakanlığı, dana eti diye satılan ürünlerde domuz eti tespit edilen işletmeleri ifşa etti. Muğla’dan Konya’ya, Antalya’dan Balıkesir’e kadar 5 ilde 7 ayrı skandal yaşandı. Uzmanlar, tüketicileri etiket kontrolü ve güvenilir kaynak tercihi konusunda uyardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etme uygulaması, yeni bir gıda skandalını gün yüzüne çıkardı. Dana eti adı altında satılan bazı ürünlerde domuz eti tespit edildi. Bakanlık kayıtlarına göre, Muğla, Antalya, Balıkesir, Konya ve Bursa’daki 7 ayrı işletme bu skandala karıştı.

Kebapta ve sucukta domuz eti! 5 ilde şoke eden gıda skandalı 2 24

İlk şok edici örnek 18 Aralık 2024’te Muğla’da yaşandı. Kentte faaliyet gösteren bir Çin restoranında “dana kaburga” olarak servis edilen üründe domuz eti bulundu. Aynı gün Balıkesir’in Havran ilçesindeki bir kasapta da "dana sucuk" etiketiyle satılan ürünün içeriği domuz eti çıktı.

Kebapta ve sucukta domuz eti! 5 ilde şoke eden gıda skandalı 3 34

KEBAPTA DA ÇIKTI

Skandal, 20 Şubat 2025’te Antalya’ya sıçradı. “Muhtar Hanım’ın Yeri” adlı işletmede sunulan Adana kebap ve köftede domuz eti tespit edildi. Böylece sadece kasap ve market ürünlerinde değil, restoran menülerinde de bu tür vakaların yaşandığı ortaya kondu.

Kebapta ve sucukta domuz eti! 5 ilde şoke eden gıda skandalı 4 44

Skandalın ulaştığı iller Muğla, Antalya, Balıkesir, Konya ve Bursa olarak kayıtlara geçti. Bu durum, denetimlerin yalnızca büyük şehirlerde değil, ülke genelinde sıkılaştırılması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Gıda uzmanları, tüketicilere ürün etiketlerini dikkatle incelemelerini ve bilinirliği olan markaları tercih etmelerini tavsiye ediyor. Uygunsuz üretim yapan firmaların ifşa edildiği listenin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmî sitesinden düzenli olarak takip edilmesi de öneriliyor.

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin