Keçiören Belediye Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama

Keçiören Belediye Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, yerel seçimlerden önce açılışı yapılan Cumhuriyet Kulesi’nin tamamlanmadan açıldığını ve şu anda tehlike arz ettiğini dile getirdi.

Keçiören Belediye Başkanlığı’na CHP’den seçilen Mesut Özarslan, katıldığı bir programda belediyenin borçlarından, tasarruf tedbirlerine, yeni açılan Cumhuriyet Kulesi’ne kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Mesut Özarslan, belediyenin borcunun 1.7 milyar lira olduğunu söyledi. Eski yönetimden kalan borçların ödenebilmesi için tasarruf tedbirlerini devreye alacaklarını belirten Özarslan “gereksiz bütün harcama ve yatırımları geri bırakacağız” dedi.

Yıllık aydınlatma giderlerinin 80 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Özarslan, “Çok garip şeyler oluyor. Aydınlatma giderleri 80 milyon lirayı buluyor. Halbuki enerji ayracı ile bu rakamı düşürmek mümkün. 80 milyon liralık gider nereden baksanız 5-6 kreş demek. Bu tür harcamaları kısacağız. Temsil giderlerini de düşüreceğiz” diye konuştu.

mesut-ozarslan.jpg

CUMHURİYET KULESİ TEHLİKELİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde hizmete giren Cumhuriyet Kulesi’nin mevcut haliyle ziyarete açılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Keçiören’in üç önemli sembolü var. Kale, Kule ve Şelale. Kale ve şelale için bir şey demiyorum ama Kule konusunda sıkıntılar var. Cumhuriyet Kulesi’nin ne özelliği var ben anlamış değilim. Gece Türk bayrağının yanmasından başka bir özelliği yok. Bitti diye açtılar. Kule, camlarının kırıklarından duvarlarındaki çatlaklara kadar tam hazır değil. Geçici kabule hazır değil. Maalesef şu anda tehlike arz ediyor. Buraya 800 milyon lira harcanmış ama şu anda kullanılamıyor. Kule ile ilgili neler yapabiliriz bakıyoruz. Belki ek binalar yapabiliriz. Şu anda üzerinde çalışıyoruz. Eninde sonunda hazır hale getireceğiz.”

TELEFERİKTE SORUN YOK

Keçiören teleferiğinin bakımların yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya ise Özarslan “Hepimizi üzen Antalya’daki teleferik kazasından sonra bakım ve onarım konusu gündeme geldi. Antalya’daki teleferiğin bakımını yapan firma ile bizim teleferiğin bakımını yapan aynı firma. Ancak burada önemli olan başına koyacağınız belediye sorumlusunun hassasiyeti. Şu anda Keçiören teleferiği ile ilgili herhangi bir sorun yok. Biz o konuda hassas davranıyoruz” şeklinde cevap verdi.

MANSUR YAVAŞ RÜZGARI İLE KAZANDIM

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Başkan seçileceğini tahmin ediyor muydunuz?” şeklindeki bir soruya ise Ben kültürel yapım gereği Keçiören’e uygun bir adaydım. Seçimlerden önce sürekli halkın içinde nabız tuttum. Ancak seçilmemde Mansur Yavaş rüzgarının etkili olduğunu düşünüyorum. Mansur Başkan benim seçileceğime çok inanıyordu” cevabını verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.