Keçiören için 60 proje sözü: Mesut Özarslan ne vaat etti?

Keçiören için 60 proje sözü: Mesut Özarslan ne vaat etti?

Keçiören’de Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Hacıkadın Vadisi ve Aktepe’de kentsel dönüşüm sözü verdi; Gümüşdere, Basınevleri, Fatih Köprüsü Alternatif Tünel Projesi vaat etti. Başkan Özarslan, Keçiören için bu gibi 60 projenin olduğunu söyledi.

“Vaatleri Neydi?” başlıklı yazı dizimizin beşinci bölümünde Keçiören’de yönetimi devralan Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın vaat, söz ve projelerine projektör tutuyoruz. Keçiören’de 60 projesi olduğunu belirten Başkan Mesut Özarslan “Keçiören’in röntgenini çektik” dedi. Mesut Özarslan’ın projelerinin başında Hacıkadın Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi, Aktepe Kentsel Dönüşüm Projesi ve Gümüşdere, Basınevleri, Fatih Köprüsü Alternatif Tünel Projesi geldi. Özarslan, seçim sürecinde Keçiören’deki temizlik sorununa da işaret ederek, ilçeye akıllı çöp konteynerleri yerleştireceğini de söyledi.

keciorengenel.jpg

HACIKADIN EŞİTTİR DİKMEN OLACAK

Kampanya sürecinde 60 proje duyuran Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, akademisyen, muhtar ve kanaat önderleriyle birlikte çalıştığını belirterek, “Keçiören’in röntgenini çektik” dedi. Başkan Mesut Özarslan Hacıkadın Vadisi ve diğer başlıca kentsel dönüşüm projeleri hakkında, “İnsanlarımız yaşam koşulları yönünden evlerinde rahatsız bir hale gelmiş. Bu rahatsız edici görseli kent estetiğine kavuşturmak istiyoruz. Ben Keçiörenlilere sesleniyorum Hacıkadın Vadisi eşittir Dikmen Vadisi olacak. Aktepe Kentsel Dönüşüm projemiz var. Burada stadyum ve etrafını dönüştüreceğiz. Bunu yaparken de amatör spor kulüplerimize de burada yer verip halkımızın spor yapmasına da burada katkıda bulunacağız. Diğer tarafta Kuzey Ankara dönüşmüş ama en son ucunda Yeşilöz kalmış burayı da hızlı bir şekilde dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

kecioren1.jpg

FATİH KÖPRÜSÜ TÜNELLE RAHATLAYACAK

Başkan Mesut Özarslan, Keçiören’deki ulaşım sorununa yönelik yaptığı açıklamada, ilçenin iki ana alterinden birinin Fatih Köprüsü olduğunu dile getirerek, “Fatih Köprüsü’ne ilişkin ABB ile bir çalışmamız var. Keçiören Belediyesi ve ABB iş birliğinde bir tünel projemiz olacak. Gidiş ve geliş 4’er şeritli yol haline getirip burayı rahatlatacağız. Bununla birlikte Keçiören’de neredeyse bulvarların sağlı sollu her tarafı park edilmiş araçlarla dolu. Bu otopark alanlarının olmayışından kaynaklıdır. Bu yüzden otopark alanlarının sıklığını artırmaya yönelik projelerimiz var” dedi.

keciorencop2.jpg

KEÇİÖREN ÇÖPLERDEN KURTULACAK

Keçiören’in en büyük problemlerinden birinin de cadde ve sokaklardaki çöp olduğunu vurgulayan Başkan Özarslan, “Biz Keçiören’i bundan kurtarmak istiyoruz. Bu çöplere ilişkin akıllı çöp konteynerleri koyarak bu kötü görüntüyü yok etmek ve insan sağlığı başta olmak üzere birçok canlıya zarar verecek ortamdan uzaklaştıracağız” diye konuştu.

aktepestadyum.jpg

15 BİN AİLEYE ULAŞILACAK

Başkan Özarslan’ın ilçedeki sosyal belediyecilik projelerinin başında ise Keçi-kart uygulaması, okul servisi desteği, barınma evleri ve kadın lokalleri ile mobil mutfak hizmeti oldu. Başkan Özarslan, Keçi-kart uygulaması ile ilçede ulaşılan ihtiyaç sahibi vatandaş sayısının 15 bine çıkacağını ve ihtiyacı olan ailelerin çocukları için okul servis desteği verileceğini belirtirken; barınma evleri ile sokakta kimsenin kalmayacağını ve kadın lokalleri ile birçok kadının bir arada vakit geçirebileceğini söyledi. Başkan Özarslan ilçedeki kreş ve gündüz bakımevi ihtiyacına da değinerek, “Kadınlarımız aileye katkıda bulunmak, çalışmak istiyor ama ilçede çocuklarını verebilecek kreş ve gündüz bakımevleri fazla miktarda yok. Biz her sene minimum 2 adet olmak üzere 5 yılda 10 adet kreş ve gündüz bakımevini halkımızın hizmetine sunacağız” açıklamasında bulundu.

YARIN: “Vaatleri Neydi?” yazı dizimizin altıncı bölümünde 2009’dan bu yana Yenimahalle Belediye Başkanı olan Fethi Yaşar’ın söz, vaat ve projelerini inceleyeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.