Keçiören Teleferiği kapatıldı: Bakımları yapılmıyor muydu?

Keçiören Teleferiği kapatıldı: Bakımları yapılmıyor muydu?

Antalya’da yaşanan teleferik kazasının ardından gözlerin çevrildiği Keçiören Teleferik Hattı’nda dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

12 Nisan’da Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde yaşanan kaza, ülke gündemini sarsmıştı. Teleferik kabininin metrelerce yükseklikten düşmesi sonucu, 1 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerdeki vatandaşlar, teleferikte mahsur kalmış ve 23 saat süren çalışmaların ardından 174 kişi kurtarılmıştı. Yaşanan tüm gelişmelerin ardından, Keçiören Belediyesi harekete geçerek, kentte bulunan teleferiği bakıma almak üzere geçici süreliğine başkentlilerin kullanımına kapattı.

antalya-teleferik-kazasi.jpg

BAKIMLARI YAPILMIYOR MUYDU?

Gerekçe olarak “bakıma alındı” denildi. Bu durum, “rutin bakımları yapılmıyor muydu”, “bakımlarında bir aksama mı vardı”, “Antalya’daki kaza yaşanmasa bakım ihtiyacı akla gelmeyecek miydi” sorularını gündeme getirdi.

kecioren-belediyesi-teleferikk.jpg

TEKRAR BAKIMA ALINDI

2008 yılından bu yana Keçiören Belediyesi tarafından hizmet veren Keçiören teleferik hattında, açılmasının ardından ilk defa 2018 yılında büyük çaplı bakım-onarım çalışması yapılmıştı. Yapılan onarım çalışmalarında bine yakın parça değiştirilerek, 10 yıllık uzun periyodik bakım tamamlanmış olmuştu. 2018 yılında yapılan ilk bakım çalışmalarının ardından 2021 yılında ikinci kez bakım-onarım çalışması gerçekleşti. Eksiklikleri giderilen teleferik hattı 26 Aralık 2022’de yeniden hizmete açıldı. 2018’deki 10 yıllık bakım-onarım çalışmasının ardından 2028’e kadar sorunsuz çalışması gereken hat, 2021 yılında tekrar bakıma alındı. Antalya’da yaşanan teleferik kazasının ardından, Keçiören Belediyesi harekete geçerek, kentte bulunan teleferiği bakıma almak üzere geçici süreliğine kullanıma kapattı.

antalya-teleferik-kazasii.jpg

AÇILIŞ TARİHİ NET DEĞİL

Belediye yetkilileri, teleferiğin durumu hakkındaki sorularımızı cevapladı. Teleferiği cumartesi günü itibariyle bakıma aldıklarını, bu sebeple de kullanıma kapattıklarını dile getirdi. Teleferiğin kullanıma açılacağı günün net olarak belli olmadığını aktaran yetkililer, durum hakkında ilerleyen günlerde kamuoyuna bilgi verileceğini söyledi.

kecioren-belediyesi-teleferik.jpg

SAATTE 384 YOLCU TAŞIYOR

Subayevleri Mahallesindeki Atatürk Bahçesi ile Tepebaşındaki Güçsüzler Yurdu arasında yer alan Keçiören teleferiğini her gün yüzlerce vatandaş gerek yolculuk için gerekse Ankara manzarasının keyfini çıkarmak için tercih ediyor. Açıldığı dönemlerde bin 653 metre hat uzunluğu ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin en uzun hatta sahip teleferiği olarak öne çıkmıştı. En yüksel noktası 85 metre olan Keçiören teleferiğinin, 16 kabini bulunuyor. Her biri en fazla 8 kişinin binebileceği şekilde tasarlanan kabinlerde saatte 384 yolcu taşınıyor.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.