Keçiören'de tarihi değişim: CHP'den 40 yıl sonra ilk zafer

Keçiören'de tarihi değişim: CHP'den 40 yıl sonra ilk zafer

CHP, 40 yıl sonra Keçiören'de AK Partinin kalesini yıktı. Dr. Mesut Özarslan yüzde 47,96 oy alarak Keçiören Belediye Başkanı oldu. Milliyetçi kökeni ile bilinen Özarslan, seçimin kazanılmasında büyük rol oynadı.

2024 yerel seçimlerinde AK Partinin kalelerinden olan Keçiören’de CHP 40 yıl sonra ilk defa yönetimi kazanarak bir ilke imza attı. Keçiören’de seçmenler Dr. Mesut Özarslan’ı yüzde 47,96 oranla yeni belediye başkanı olarak tercih ederken 40 yıl sonra ilk defa Cumhuriyet Halk Partisine kazandıran etmenlerden biri, milliyetçi kimliğiyle tanınan Mesut Özarslan oldu. AK Partili rakibi Zafer Çoktan’a 48 bin 83 oy fark atarak kazanan Özarslan, kampanya sürecinde şehir esnafı ile girdiği samimi diyalogları ile sosyal medyada büyük beğeni toplamıştı.

manset-buna-iki-adayin-fotosu-koyulacak-adem-abi-istedi.jpg

İŞLER DEĞİŞTİ

AK Partinin en güçlü kalelerinden olan Keçiören’de seçmen, AK Parti adayı Av. Zafer Çoktan’a yetkiyi vermedi. AK Partinin 40 yıllık kalesi Keçiören’de seçmenler Dr. Mesut Özarslan’ı yüzde 47,96 oranla yeni belediye başkanı olarak tercih etti. 511 bin 836 seçmenin sandığa gittiği Keçiören’de 245 bin 460 oy alan Mesut Özarslan, 197 bin 377 oy alan Zafer Çoktan’ı geride bırakarak Keçiören’in yeni başkanı oldu. Rakibine 48 bin 83 oy fark atarak kazanan Özarslan seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada “Halkımıza nasıl söz verdiysek, biz halkın belediyeciliğini, sosyal belediyeciliği yapacağız" dedi.

fark-etmez.jpg

40 YIL SONRA YÖNETİMİ ALDI

2024 yerel seçimleri ile beraber Ak Partinin kalesi olarak bilinen Keçiören’de yönetim 40 yıl sonra CHP’ye geçti. 1984 yılında Anavatan Partisi ile Melih Gökçek yönetiminde olan Keçiören, 1989’da SHP ile Hamza Kırmızı, 1994 yılında MHP ile Turgut Altınok, 1999 yılında Fazilet Partisi ile yeniden Turgut Altınok, 2009-2014 de Mustafa Ak ve 2004 ile 2019 seçimlerinde AK Partiden Turgut Altınok tarafından yönetildi. 40 yıllık süreç içerisinde ilk defa CHP tarafından kazanılan Keçiören Belediyesinde, başkanlık bayrağını Mesut Özarslan göğüsledi.

3-001.jpg

CHP ADAYI MESUT ÖZARSLAN

Keçiören'de 40 yıl sonra ilk defa Cumhuriyet Halk Partisine kazandıran etmenlerden biri, milliyetçi kimliğiyle tanınan Mesut Özarslan oldu. Hareketli bir kampanya dönemi geçiren Mesut Özarslan, Keçiören esnafları ile girdiği iletişim ile özellikle sosyal medyada ilgi çekti. Kampanya sürecinde şehir esnafını ve semt pazarlarını sık sık ziyaret eden Mesut Özarslan, CHP’nin Keçiören Belediye başkanı oldu. Bölge halkı, Özarslan'ın seçim kampanyası sırasında berber esnaflarına makas seti hediye etmesi gibi hamlelerinin vatandaşların nabzına dokunduğunu ve bu durumun seçim süreci için en büyük artılardan biri olduğunu belirtti.

Seçimlerden sonra yaptığı ilk açıklamada Özarslan, “Sizler dediniz ki ‘Mesut Özarslan siyasi bir partinin değil halkın partisinin insanıdır.’ Türkiye’mizin birliği ve Türk milletinin birliği için çalıştık. Sarı saçlı mavi gözlü Atatürk’ümüzün bizlere emanet ettiği ülkemiz için çalışacağız. Rabbime şükürler olsun” şeklinde konuştu.

4-001.jpg

AK PARTİ ADAYI ZAFER ÇOKTAN

2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı olarak Zafer Çoktan gösterilmişti. Zafer Çoktan, Keçiören’de yaklaşık 10 yıl AK Parti ilçe başkanlığı görevini yapmış ve belediye başkanlığı adaylığına aday olunca görevinden istifa etmişti. Zafer Çoktan, ilçeyi uzun yıllardır tanıması ve ilçe başkanlığı süresince vatandaşlar ile bir arada olmasıyla bilindiği için AK Parti tarafından uygun aday olarak belirlenip Keçiören Belediye başkan adayı olmuştu.

farktmez-alternatif.jpg

ALTINOK KEÇİÖREN’İ

Turgut Altınok, 1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 16 Ocak 1999 tarihinde Keçiören Belediye Başkanlığı için tekrar adaylığını kabul etmeyen MHP'den istifa ettikten sonra bir gün arayla Fazilet Partisine katıldı ve aynı yıl içerisine Fazilet Partisinden Keçiören Belediye başkanı oldu.

Fazilet Partisinin kapatılmasından sonra AK Partiye katılan Altınok, 2004 yılında yapılan seçimlerde tekrar belediye başkanı olarak seçildi. 2009-2014 yılları arasında özel hayatında yaşadığı sorunlar nedeniyle adaylıktan çekilen Altınok, yerini Mustafa Ak’a bıraktı. 2019 yerel seçimlerinde tekrar Keçiören Belediye başkanı seçilen Turgut Altınok, 2024 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş ile girdiği başkent yarışını kaybetti.

fark-etmezz.jpg

3 BELEDİYEDEN 16 BELEDİYEYE

2019 yerel seçimlerinde Ankara’da Çankaya, Elmadağ ve Yenimahalle belediyelerini kazanan CHP, 2024 yerel seçimlerinde Ankara’da bulunan 25 ilçenin 16’sını alarak çoğunluğu elde etti. 1 milyon 999 bin 281 oy alarak tekrar Ankara Büyükşehir Belediye başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş, CHP’nin Ankara’daki başarısının mimarı olarak belirtiliyor.

7.jpg

MECLİSTE ÇOĞUNLUK CHP’DE

CHP Keçiören Belediye Meclisinde 2024 yerel seçimlerinde çoğunluğu sağladı. Belediye başkanı Mesut Özarslan ile birlikte; Atila Çelik, Tolga Turgut, İbrahim Uyar, İbrahim Mert Bektaş, Serkan Bedirhanoğlu ve Hüseyin Karabulut ABB Meclisinde görev yapacak üyeler arasında bulunuyor. 2019 yerel seçimleri sonuçlarına göre Keçiören Belediye Meclisinde 23 AK Parti, 9 CHP, 6 MHP, 6 İYİ Parti ve 1 bağımsız meclis üyesi bulunuyordu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.