Keçiören’de Tepebaşı ve Subayevleri teleferiğinin bakımı tamamlandı

Keçiören’de Tepebaşı ve Subayevleri teleferiğinin bakımı tamamlandı

Keçiören Belediyesi Tepebaşı ve Subayevleri güzergahında hizmet veren teleferiğin ağır bakım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bakımı tamamlanan teleferikle ilk yolculuğu Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok 8 kişilik 16 kabinle hizmet veren teleferiğin periyodik ağır bakım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Teleferik bakımlarının zorunlu olduğuna dikkat çeken Altınok, “Teleferiğimizin kısa ve uzun süreli bakımlarının yapılması zorunlu olduğundan bir süre hizmetimize ara vermiştik. Bakım ve onarım çalışmalarıyla daha güvenli seyahat imkânı sunuyoruz. 2008 yılından beri hizmet veren teleferiğimiz ilk açıldığı dönemde Avrupa ve Türkiye’nin en uzun hatta sahip teleferiği olarak biliniyordu. Hat uzunluğu 1653 metre olan, Subayevleri ve Tepebaşı mahalleleri arasında hem ulaşım hem de turistik gezi hizmeti veren teleferik, şu anda en uzun şehir içi teleferik hatları arasında ilk üçte bulunuyor. En yüksek noktası 85 metre olan teleferik günlük ortalama bin yolcuyu taşıyor. Teleferik, Her biri 8 kişilik olan toplamda 16 kabin ile 20 dakikalık bir seyir keyfi yaşatıyor” şeklinde konuştu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.