Keltler kimdir? Keltler nereli?

Keltler kimdir? Keltler nereli?

Keltler son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Keltler kimdir Keltler kimdir? Keltler nereli? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Keltler var. Keltler son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Keltler kimdir? Keltler kimdir? Keltler nereli? İşte detaylar:

KELTLER KİMDİR

KELTLER KİMDİR?

Keltler, tarih öncesi ve İlk Çağ döneminde Avrupa'da yaşayan ve günümüzde altı ulustan oluşan bir halktır. Tarihçiler tarafından dört bin yıl kadar önce Keltler, anavatanları olan Orta Avrupa'dan göç ederek özellikle Büyük Britanya Adaları'na, İspanya'ya ve Galya'ya yerleştikleri söylenir.

Demir Çağ’da Britanya ve İrlanda da ki insanlar Keltlerden oluşturuyordu. Topluluk özelliklerine bakıldığında saavaşçı ve avcı oldukları kadar tarımda da oldukça iyiydiler. Tekerlekli pulluğu ve fıçıyı icat edenler Keltlerdir. Yayılmaları batıda, Bronz Çağı'nın sonuna ve Demir Çağı'nın başına denk gelir. Sayısız göçleri sırasında Yunanların, Etrüsklerin, İtalyotların tekniklerini benimsediler; kazancılığı ve çömlekçiliği geliştiren millet oldular. Onların yaptığı yollara sonradan Romalılar taş döşedi. Çoğu zaman birbirine rakip kabileler ve klanlar halinde toplanmış olan Keltler, gerek yaşama biçimi, gerek kültür yönünden kendilerine özellerdi. Ürünlerin koruyucusu sayılan kır tanrılarına taparlar, geleneklerin koruyucusu olan hem kâhin, hem yargıç niteliğindeki din adamlarının idaresinde yaşarlardı.

MS 1. yüzyılda Romalılar tarafından kısmen yıkılan Kelt uygarlığı, gene de, Orta Çağ'a kadar yaşamlarına devam etti. Günümüzde bazı Breton ve İrlanda törelerinde bu uygarlığın varlığının devam ettiğinin etkisi fark edilir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.