Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkan başlıklar:

"Bugün 10 Ekim gar katliamının 8.yılı 103 vatandaşımız hayatını kaybetti. Dolayısıyla bizim hem bu olayın takipçisi olmak hem de buna benzer olayların bu coğrafyada olmamız için çabalamak görevimizdir. Can Atalay'ı, Osman Kavala'yı geçtiğimiz hafta ziyaret ettim. Devleti devlet yapan o devletin temel kurumlarıdır. Yasama, yürütme, yargıdır. Çağdaş devletlerde medya da buna eklenmiştir. Yasa ve yargının bir elde toplanması 'alacağınız kararları bana soracaksınız' noktasına gelmesi büyük sorunlara yol açar"

"YABANCI ASKERLERİN TÜRKİYE'YE GELMESİNİ İSTEMİYORUM"

Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenerek "Az önce isimlerini saydığım insanlar şu anda haksız yere hapishanede tutuluyorlar. Ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi ekonomidir. Türkiye borç para buldu diye sevinen bir hale geldi. Önümüze bir teskere getiriyorlar. Elbette ki terörle mücadele konusunda verilecek her karara evet deriz. Teskerede 'Cumhurbaşkanı isterse yabancı kuvvetleri Türkiye'ye davet edecek' diyor. Birinci sorun Bahçeli'ye. Partinin adı; Milliyetçi Hareket Partisi. MHP olarak bu teskereye 'evet' diyeceğini söylüyorsun. Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine 'evet' diyor musun, demiyor musun? Asla ve asla yabancı bir askerin Türkiye'ye gelmesini istemiyorum" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmalarını sonlandırırken 'İkinci sorum; Bu yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye'ye davet edeceksiniz? Binlerce şehidimiz var. Bir tane yabancı asker bile gelmedi. Ama şimdi 'Terörle mücadele edeceğiz' diyorlar. Akdeniz'de gemimiz basılır, yabacılardan duyarız. Gemin basılacak Türkiye'nin sesi çıkmayacak. Kendi silahlı kuvvetlerine, emniyet güçlerine güvenmeyen bir devlet olur mu?" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.