"Herkes üretecek herkes kazanacak"

"Herkes üretecek herkes kazanacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Konya'da önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Millet Buluşması' programında açıklamalarda bulundu.

"EREĞLİDEYİM VE MUTLUYUM"

Ereğli'de olmak mutluluk duyduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "En kadim yerlerden biri Ereğli’deyim. Buğday üretiminde birinci sırada bir ilçe burası. Ereğli’de olmak sizlerle beraber olmak benim görevlerimden birisidir. Konya’da tarihi bir kentimiz Mevlana’yı ve onun felsefesini öğrenmek ve anlatmak hepimizin görevidir. Mevlana der ki Adalet bir kutup yıldızı gibidir yerinde durur ama kainat onun etrafında döner. Benim size sözüm adaleti bu ülkeye getireceğiz. Adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmek zorundayız. Konya Hollanda’dan büyük bir yer buna göre de tarım ürünü üretmesi gerekiyor.

Her zaman söyledim. Türkiye artık dünyayla yarışmak zorundadır, bölgesinin lideri olmak zorundadır. Güneşli günleri hep beraber göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz. Hiç endişe etmeyin dünyanın nereye giderseniz gidin sizin özgürlük alanınızı genişleteceğiz. Attığınız bir twitten dolayı gelip kapınıza dayanmayacağız. Bileceksiniz ki bu ülkede demokrasi var" ifadelerini kullandı.

"ÇİFTÇİ EKEMİYOR PARASI YETMİYOR"

Çiftçilerin durumlarını yakından takip ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "2004 ve 2007 yılları arasında 7,5 milyon tarım alanı sistem dışına çıkmış. Çiftçi ekemiyor parası yetmiyor. KOP projesi yüzünden Konya’ya su gelmiyor bunu da çözeceğiz. Gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaksınız. Otoriter bir rejimi demokrasi yoluyla devirdik diyeceksiniz. Kadının gençlerin sosyal güvenliği olacak. Bankalara tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarınızı sileceğiz. Herkes üretecek herkes kazanacak. Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz KDV'si olmayacak ÖTV'si olmayacak. Çiftçi çalışıyor karnımızı doyurmamıza yardımcı oluyor YAT'a hangi fiyatla veriyorsan çiftçiye de o fiyatla vereceksin mazotu. 100 bin öğretmen atamasını yapacağız. Köyün imamı olacak öğretmeni olacak. Sosyal devlet halkına hizmet gösterir bizde bunu yapacağız. 5'li çetelere hizmet etmeyeceğiz halka hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

İSRAFI ENGELLEYECEĞİZ

İsrafı sonlandıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu:

"Sicil affı çıkaracağız o konuda kimse endişe etmesin. Pandemi de zor durumda kalan esnaflarımız var kredilerin faizlerini sileceğiz. Esnafın bağ-kur primini sileceğiz. İş yerleri için alınan stopajı sıfırlayacağız. 6 lider söz verdik beraber bir araya geldik israf haramdır dedik. İlk yapacağımız iş israfı engellemek bunun için kararname çıkaracağız."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.