'Kentsel Gıda Stratejisi' geliyor

'Kentsel Gıda Stratejisi' geliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Neoliberalizmin Krizinde Tarım Politikalarını Yeniden Düşünmek" başlıklı bir panelde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Cemil Tugay, İzmir'in tarımsal üretimini desteklemek amacıyla hazırlanacak olan "İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi"nin yakında hayata geçirileceğini duyurdu. Bu belgeyle birlikte, belediyenin tarımsal üretimdeki çabalarının daha da artırılacağını vurgulayan Tugay, İzmir'in bu süreçte öncü bir rol üstleneceğini belirtti.

İKLİM DOSTU VE SAĞLIKLI BESLENME VURGUSU

Başkan Tugay, panelde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin kentsel gıda stratejilerini belirlemek ve planlamakla yükümlü olduklarını ifade etti. Aynı zamanda, üreticilere doğru destek sağlarken tüketicileri de iklim dostu beslenme ve sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti.

DOĞRU TERCİH YAPILMALI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım politikalarını şekillendirme ve kentsel gıda stratejilerini belirleme sürecinde öncü bir rol üstleneceğini vurgulayan Başkan Tugay, herkesin tükettiği ürünlerin üretim süreçlerini bilmesi gerektiğini ve doğru tercihler yapması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.