Kerpiç evlerin yiğit evlatları hakkına kavuşuyor...

Kerpiç evlerin yiğit evlatları hakkına kavuşuyor...

Türkiye'deki mesleki sivil toplum kuruluşları arasında başarılı çalışmaları dikkat çeken Uzmanlar Federasyonu, başarılı ekibi ile Uzman çavuşların haklarını savunmaya devam ediyor.

Türkiye'deki mesleki sivil toplum kuruluşları arasında başarılı çalışmaları dikkat çeken Uzmanlar Federasyonu, başarılı ekibi ile Uzman çavuşların haklarını savunmaya devam ediyor.

Uzman Çavuşların mesleki ve özlük hakları ve kadroya geçmesi ile ilgili gece gündüz çalışmalarını sürdüren Federasyon yetkilileri uzman çavuşların kadroya geçmesi ve özlük hakları ile ilgili Kanun Teklifinin ardından büyük bir mutluluk yaşıyor.

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkan Ali Tilkici'nin özverili çalışmalarıyla uzman çavuşların mesleki haklarının verilmesine ramak kaldı. Bugün müjdeyi veren Ali Tilkici’nin uzman çavuşların kadro hakkı ve özlük haklarını için kanun teklifi verildiğini duyurması camia tarafından heyecanla karşılandı.

Uzmanlar Federasyonu 3000 Uzman Çavuşu göreve döndürdü

Uzmanlar Federasyonu kurulduğu günden bu yana Federasyon avukatları tarafından 3000 tane sözleşmeli sözleşme iptali ile ilgili idare mahkemelerde açılan davayı sonuçlanan 3000 tane davayı kazandılar. Yaklaşık 15 tane davayı ise kaybettiler.

Başkan Ali Tilkici bu konu ile ilgili, “Mesleğe geri dönen uzman çavuşlarımıza devletimiz bir tazminat ödüyor. Mahkemede aylarca bir yük bulunuyor. fakat uzman çavuşları mesleki güvenceye aldıklarında devlete hiçbir yük getirmeyecek” ifadelerine yer vermişti.

KERPİÇ EVLERİN YİĞİT ÇOCUKLARI

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici'nin "kerpiç evlerin yiğit çocukları" diye adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en çok şehit veren birimi olan uzman çavuşların iyi gününde de, kötü gününde de desteğini yakından hissettikleri Genel Başkan Ali Tilkici Türkiye'nin dört bir tarafında uzman çavuşlar için mücadeleden geri durmuyor.”

Ali Tilkici’nin bugün yaptığı açıklama ise şu şekilde: “Son günlerde yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu feryat bu haykırış, bu çağrı 37 yıldır devam ediyor. Kahraman uzman çavuşlarımız fedakârca canla başla mücadele ettiler. Bu Vatan için can veren kahramanlarımızın Cumhurbaşkanımız sesimizi duydu. Şehitlerimizin son istekleri uzman çavuşlara kadroya alınma ve mesleki güvence idi. Bugün itibariye uzman çavuşlarımızın sorunları torba yasada yerini aldı. Bugün tüm birlikte bayram var. Konunun netleşmesini bekliyoruz. Uzman çavuşlarımız özlük hakları ile ilgili kanun teklifi Meclis'e geldi. kahramanlar hastalandıklarına sözleşme fesihleri yapılıyordu. Mesleki güvenceleri yoktu. Biz meslekten atılmaların hukuki yönde yapılasıydı. Bu sadece bizim değil milletimizin isteğiydi. Bazı özlük haklarında sıkıntılar devam ediyor. Çıkacak kanunda eksik bir durum olmaması için bizim de fikirlerimiz alınsın istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.