KEŞKE ÇOCUKLARIMIZLA OLSAYDIK

KEŞKE ÇOCUKLARIMIZLA OLSAYDIK

Kurban Bayramı öncesi Huzurevi’nde bulunan yaşlıları ziyaret ettik, ellerini öptük. Duygularını sorduğumuz yaşlılar bayram nedeniyle gözlerinin yollarda olduğunu söylerken Mukadder Nine ‘keşke bayramda çocuklarımla hep bir arada olsaydık’ sözleriyle duygu

 

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM

Keçiören Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Huzurevi’nde yaşayan yaşlıların bayram nedeniyle gözleri yolarda kaldı. Çocukları ve yakınlarına olan özlemlerini gazetemize değerlendiren yaşlılar, bayramı onlardan yoksun geçirecekleri nedeniyle hüzünlü olduklarını dile getirdiler. Yaşlılar duygularını şu cümlelerle ifade ettiler: “Keşke bu bayramda eski bayramlar gibi eş, dost, çocuk ve yakınlarımızla beraber olsaydık.”

 

ALLAH BİR TEPEYE ÇIKARIYOR BİR DE AŞAĞIYA İNDİRİYOR

Ankaralı Mukadder Zehra Maytanman (81) dört buçuk yıldır huzurevinde olduklarını söylerken konuşmasına şöyle devam etti: “Çok iyi bir hayattan geldik. Birçok Avrupa ülkesini gezdim. Dört tane güzel evim vardı. Onları sattım. Ve bugün buralara düştük. Demek ki Allah insanları bir tepeye çıkarıyor  birde aşağı indiriyor. Çıkardığı zaman bakalım kulum ne yapacak diyor. Birde indirdiği zaman ne yapacaklar diyor. Şükür edecekler mi? Allah'a şükür ediyorum.

 

HER BAYRAM ÇOCUKLARIMIZI BEKLİYORUZ

Çocuklarından habersiz, kapıyı çektik, çıktık buraya geldik diyen Mukadder Nine sözlerine şöyle devam etti: Bir süre misafir olarak kaldık burada, beğenince yerleştik. Oğlum iki kere ziyaretime geldi. Bayramlarımız hüzünlü geçiyor. Her bayram çocuklarımızı bekliyoruz. Gelsinler yada çağırsınlar hep birlikte ailecek bayramları geçirmek istiyoruz. Eskiden herkesin bir arada olduğu bayramlar geçirirdik. Eski birlik ve beraberlikler şimdi yok. Geçtiğimiz bayram hep beraberdik ve biz çok mutlu olmuştuk.

 

HER GÜN AĞLIYORUZ

Eskiden Şehit ve Gazi ailelerine yardım yardım etmek için programlar düzenlediklerini söyleyen Mukadder Nine, son zamanlarda artan şehit haberleri için ise şu değerlendirmeleri yaptı: “Bu haberleri izlediğimizde her gün ağlıyoruz. Eşim televizyonu kapat diyor çünkü dayanamıyoruz. Biz dayanamıyoruz.
 

ALLAH TERÖRİSTLERİ KAYBETSİN

Odasının balkonunda yetiştirdiği sebzeler ve çiçekler için burası benim cennetim diyen Bağda Gül ise son zamanlarda artan terör olayları için şöyle dua etti: “Bayram cümlemize hayırlı olsun. Allah teröristleri kaybetsin. Analar ağlamasın. Çocuklar öksüz kalmasın inşallah. Askerlerimiz ve polislerimizi Allah korusun. Bu bayram güzel olsun. Allah geçleri ölüme uğratmasın onlara ömür versin. Bize yatak ömrü vermesin. Askerimize ve polisimize de selam ediyorum.”

 

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE YAKIŞMIYOR

Eşini 20 yıl önce kaybettiğini ve çocuklarının olmadığını söyleyen 73 yaşındaki Zehra Öztürk ise gençlere şu önemli tavsiyelerde bulundu: “Eski bayramlar başkaydı o günleri özlüyorum. Gençlere şunu tavsiye ediyorum saygılı ve düşünceli olsunlar. Dışarılarda öpüşüp duruyorlar bu bizim kültürümüze yakışmıyor. Bir edep bir adap var.”

 

ESKİDEN SAYGI, SEVGİ DAHA FAZLAYDI

Bayramı burada geçireceğini söyleyen Gülsüm Özkan (60) ise şu ifadeleri kullandı: “Gençlere saygıyı ve sevgiyi tavsiye ediyorum. Yaşlılarına sahip çıkıp baksınlar. Gençlerde saygı hiç yok bir gün onlarda yaşlanacaklar. Hiçbir şeyi bilinçli yapmıyorlar. Bizde teknoloji yoktu ama eskiden küçükler büyüklere daha fazla saygı gösterirdi. Şimdilerde apartmanda yaşayan birisi ölse onun ölümünü apartmanda yaşayan komşuları bilmiyor. Büyük büyüklüğünü bilecek küçük küçüklüğünü bilecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.