Keyfi EGO Kart Ücreti

Keyfi EGO Kart Ücreti

Ankara genelinde EGO toplu taşımalar araçlarında kullanılan Ankarakartlar’dan kar edemeyen market ve büfeler vatandaştan keyfi ücret almaya başladı. EGO ise bu durumun kendileriyle ilgisi olmadığını vatandaşların şikâyet etmelerini belirtti.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Ankara’da EGO ile dolum yapan market ve büfeler arasında kart dolum krizi yaşanıyor. Bu kriz ise vatandaşa yansıyor, kart dolumundan kar edemeyen özel dolum noktaları dolum başına vatandaştan 25 kuruş alıyor. Vatandaş ise bu duruma tepki gösteriyor.  

1 MİLYON KİŞİ ANKARAKART KULLANIYOR

Ankara’da 1 milyon kişinin kullandığı toplu taşıma kartı Ankarakart’la ilgili yaşanan kriz devam ediyor. EGO’yla yaptığı anlaşma gereği kar elde edemeyen büfeler ve marketler şimdi vatandaşlardan dolum ücreti almaya başladı. Dolum başına 25 kuruş alan büfe ve marketlerin bu uygulamadan vazgeçeceği düşünülmüyor.

SKANDAL DURUMU ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUM

Market ve büfelerin keyfi ücret alımına tepki gösteren bir vatandaş, “Türkiye’nin başkenti Ankara’da yaşıyoruz diye boşuna sevinmeyelim. Ankara’nın nüfusunun yaklaşık iki katına sahip İstanbul’da ulaşım daha ucuzken, dönüp buraya baktığımızda daha pahalı olduğunun farkındayız. Ancak vatandaşımız bu duruma alışmış gelen zamlara tepkilerini ortaya koymadıkları gibi söz konusu bu marketlerin aldığı usulsüz komisyona da bir şey diyeceklerini zannetmiyorum. EGO yetkililerini bu skandal durumu çözmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KEYFİ ÜCRET ALANLARI ŞİKÂYET EDİN

Gazetemizin sorularını yanıtlayan EGO yetkilisi ise bu ücretin keyfi olduğunu kendilerinin böyle bir uygulama yapmadığını belirtti. Keyfi ücret alan market ve büfeleri Ankaralıların EGO’yu arayarak şikâyet etmesi gerektiğini belirten yetkili bu tür ücretleri engellemek için mücadele ettiklerini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.