Kim suçlu?

Kim suçlu?

Birkaç yolcu fazla toplayabilmek için trafik kurallarını hiçe saydıkları ve yolculara kötü davrandıkları gibi nedenlerle halkın sürekli tepki gösterdiği özel halk otobüsleri bir kez daha tartışmalı bir kazaya karıştı.  

Başkent’te özel toplu taşıma araçları bir kez daha olumsuz haberlerle gündemde. Birkaç yolcu fazla toplayabilmek için trafik kurallarını hiçe saydıkları ve yolculara kötü davrandıkları gibi nedenlerle halkın sürekli tepki gösterdiği özel halk otobüsleri bir kez daha tartışmalı bir kazaya karıştı.  

GÖRGÜ TANIĞI HALK TEPKİLİ
Etimesgut’ta İstasyon Caddesi ile Hikmet Özer Caddesi’nin kesiştiği noktadan hızla ilerlerken, karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir aileye çarptı. Kazada otobüsün altında kalan anne ve kızı hayatını kaybederken, 5 yaşındaki çocuk yaralandı. Aracın kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilirken, kazayı gören vatandaşlar otobüs şoförünü linç etmek istedi. Vatandaşlar halk otobüsünü taşladı. 

İŞTE AYRINTILAR
Sincan-Kızılay arasında 511 numaralı hatta çalışan Tahsin T. idaresindeki Özel Toplu Taşıma Aracı (ÖTA) Etimesgut’ta İstasyon Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmek isteyen ikisi kadın 3 kişilik bir aileye çarptı. Bir önceki gün akşam saatlerinde yaşanan kazada 37 yaşındaki Filiz K. olay yerinde can verirken, 60 yaşındaki Fikriye K. da ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan 5 yaşındaki Ege K. isimli çocuk ise bölgedeki en yakın hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.

ÇEVREDEKİ KALABALIK ÖFKELENDİ
İstasyon Caddesi ile Hikmet Özer Caddesi’nin kesiştiği noktada yaşanan kaza sonrası otobüs sürücüsü Tahsin T'ye, çevredeki kalabalık taşlı sopalı linç girişiminde bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri öfkeli kalabalığı zorla sakinleştirdi. Tahsin T. polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere Etimesgut Merkez Polis Karakolu'na götürüldü. 2 kişinin feci şekilde can verdiği kaza ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. 

YAYALARIN ÜZERİNE Mİ DALDI?
Bazı medya organlarının “özel halk otobüsü yayaların içine daldı” başlıklarıyla aktardığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kimi görgü tanıklarının şoförün trafik kurallarını ihlal ettiği için kazanın yaşandığını savunduğu belirtiliyor. 
ODA BAŞKANI: “SUÇ YAYALARDA”
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara ise, yüzde 90 yayaların suçlu olduğunu, Emniyet’ten elde ettikleri bilgilerin de bu yönde olduğunu savundu. Başkan Kara, tüm kayıtları Emniyet'e verdiklerini belirterek, "Arvento kayıtlarını Emniyet'e verdik. Emniyet'in de bize verdiği bilgiye göre suç yüzde 90 yayalarda. Kamera kayıtlarına göre yayalar, kontrolsüz bir şekilde yola çıkıyor" dedi. 

ARACIN HIZI SAATTE 39 KM
Aracın kaza anındaki hızı ve kırmızı ışık ihlali yapıp yapmadığıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kara, "Aracın hızı saatte 39 km. Araçta sürat yok. Kırmızı ışıkta da geçmiş değil. Kamera kayıtları bunu kanıtlıyor. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyoruz" diye konuştu.  

 

SİCİLLERİ KABARIK 
Başkent’te, dolmuş ve özel yolcu taşıma minibüslerinin sicilleri hayli kabarık. Trafikteki diğer şoförler ile yolcuların, yayaların toplu taşıma araçlarına yönelik öne çıkan şikayetleri şöyle: 
*Daha çok yolcu toplayabilmek için trafik kurallarını ihlal edebiliyorlar. 
*Yolcu durumları ve tur sürelerine göre bazen çok yavaş ilerliyorlar, bazen ise çok süratli gidiyorlar.
*Yolcu almada birbirleriyle yarışıyorlar, itişiyorlar. 
*İndi-bindilerde seyir halindeki diğer araçları hiçe sayarak şerit değiştirerek, kazalara davetiye çıkarıyorlar. 
*Trafik kurallarına uygun bir şekilde seyreden, ışıklarda bekleyen sürücüleri yol vermeleri için korna ile ve sözlü olarak taciz edebiliyorlar. 
*Aldıkları yolculara kötü davranıyorlar.

 OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.