Kimdir bu Atilla Önder, nereli, kaç yaşında? Film gibi bir hikaye:

Kimdir bu Atilla Önder, nereli, kaç yaşında? Film gibi bir hikaye:

Uyuşturucu baronu Atilla Önder İspanya’da yakalanıp Türkiye’ye getirildi. Peki kimdir bu Atilla Önder, nereli, kaç yaşında? Sedat Şahin’le husumeti ne, oğlu Barış Önder kimler tarafından öldürüldü? İşte film gibi bir Atilla Önder hikayesi:

Uyuşturucu satıcılığından kırmızı bültenle aranan Atilla Önder İspanya’da yakalandı ve Türkiye'ye getirildi. Uyuşturucu ticaretinden kırmızı bültenle aranıyordu. Peki kimdir bu Atilla Önder, nereli, kaç yaşında? Sedat Şahin’le husumeti ne, oğlu Barış Önder kimler tarafından öldürüldü? İşte film gibi bir Atilla Önder hikayesi:

Bu soruların cevaplarına geçmeden önce, bu isimle ilgili yeni gelişmeleri aktaralım:
Önder, İspanya'da yakalandıktan sonra Türkiye'den giden özel bir ekip tarafından teslim alındı. Baronun yakalanmasında Türk polisinin çalışmaları etkili oldu. Bu arada Hollanda polisi tarafından da arandığı ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI BULUNUYOR

Edinilen bilgilere göre, Atilla Önder’in suç dosyası çok kabarık. Hakkında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma, 6136 Saylı Ateşli Silahlar Hakkındaki Kanuna Muhalefet, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El değiştirme, Resmi Belgede Sahtecilik gibi suçlardan kırmızı bülten çıkarılmış olan Önder’in Hollanda’daki arama kararıyla ilgili resmi işlemlerin sonlandırılmasının ardından Türkiye’ye; İstanbul’a getirildi ve sorguldıktan sonra sonra cezaevine konuldu.

atilla-onder-kimdir.jpg

VEDAT ŞAHİN VE ALİ EKBER AKGÜN CİNAYETİNDEKİ ROLÜ

Şimdi gelelim kimdir bu Atilla Önder, nereli, kaç yaşında sorularının cevaplarına.

Atilla Önder kırmızı bültenle aranırken İspanya’da yakalanan bir uyuşturucu baronudur. Aslen Sivas'lı olduğu belirtiliyor. Ancak küçük yaştan itibaren yurt dışında. Özellikle Hollanda ve İspanya'da uyuşturucu işi yaptı, yapıyordu.

"O bir lisanslı baron" yazısı için TIKLAYIN

BÖYLE TANINDI?

Türkiye bu ismi 2015 yılında İstanbul'da bir günde işlenen Vedat Şahin ve Ali Ekber Akgün cinayetleriyle tanıdı. Peki kimdi Vedat Şahin, Ali Ekber Akgün?

Vedat Şahin, ünlü kabadayılardan Sedat Şahin'in kardeşiydi. Ali Ekber Akgün ise, Hollanda'da uzun yıllar uyuşturucu işi yapmış, sonra polisle işbirliği yaparak, çalıştığı uyuşturu baronlarına darbe vurulmasını sağlayan kişidir. Karşılığında yüklü miktarda para ile Hollanda'dan çıkışı sağlanmıştır. İddialara göre Akgün, Hollanda'dan çıktıktan sonra Türkiye'ye yerleşmiştir ve Şahinlerle temasa geçip, onlardan koruma talebinde bulunmuştur.

BU İKİ CİNAYETTEN YARGILANDI

Akgün ve korumalığını yaptığı belirtilen Şahin kardeşin, Akgün'ün ihbarıyla büyük darbe yiyen uyuşturucu baronlarının azmettirmesi sonucu öldürüldüğü belirtiliyor. Bu uyuşturucu baronları arasında işte bu Atilla Önder de yer alıyor.

Nitekim, Atilla Önder, sözkonusu cinayetlerden tutuklanmış, bir süre cezaevinde yatmış bir isim. Fakat delil yetersizliğinden salıverilmiş.

MİSİLLEME YAPILDI: OĞLU ÖLDÜRÜLDÜ

Akgün ve Şahin cinayetlerinden aylar sonra öc alınır gibi Atilla Önder'in 26 yaşındaki oğlu Barış Önder aracında kurşunlanarak infaz edildi. Oğul Önder, Hollanda’da öldürüldü. Barış Önder'in ortağı da cinayete kurban gitti. 26 yaşında kurşunlanarak öldürülen Barış Önder cinayeti, Türkiye’de yaşanan Vedat Şahin ve Ali Ekber Akgün cinayetlerine misilleme olarak değerlendirildi.

Gerek yeraltı dünyasının tanınmış ismi Sedat Şahin’in kardeşi olan Vedat Şahin cinayeti gerekse Ali Ekber Akgün cinayetinin ardından baron hesaplaşması yorumları yapıldı.

YERİNE OĞLU GEÇTİ

Bu arada Atilla Önder'in öldürülen oğlu Barış Önder de uyuşturucu işine karışmıştı. Ve Barış Önder, Atilla Önder'in oğlu olmasının yanı sıra Sedat Şahin’in akrabası olan Zuhuri Şahin cinayetinin zanlılarından biriydi.

Uzun yıllar Hollanda'da yaşayan ve uyuşturucu ticaretine karışan Atilla Önder’in, Türkiye’ye dönmesi ve Akgün-Şahin cinayetlerine karışmasının ardından bu ülkede yerine oğlu Barış Önder’in geçtiği belirtiliyordu.

AKGÜN İTİRAFÇI MIYDI?

O dönem basına yansıyan iddialara göre, Hollanda doğumlu olan Ali Ekber Akgün, polisle anlaşmıştı. Hollanda’da uyuşturucu mafyasının çökertildiği operasyon kapsamında itirafçı olmuştu. Tacirleri yakalatıp, İran, Türkiye, Hollanda hattındaki uyuşturucu trafiğine büyük darbe vurulmasını sağlamıştı. Tabi bu durum Avrupa’daki baronları çileden çıkarmış, Akgün’ü ve Akgün'le beraber onu koruması altına alan Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin'i hedef tahtasına oturtmuştu.

HOLLANDA O’NU GÖSTERDİ

Ali Ekber Akgün cinayeti 24 Aralık 2015’te işlendi. "Kimyasal Ali" lakaplı uyuşturucu baronu Akgün lüks aracında kurşunlanarak öldürülmüştü. İnfazı 2 kişinin gerçekleştirdiği belirtiliyordu. Polis bu isimleri ararken, Hollanda basınında olayla ilgili dikkat çeken haberler yer aldı. Haberlerde zanlılar arasında Atilla Önder gösteriliyordu. Önder’in 2007’den beri Akgün’ü tehdit ettiği ifade ediliyordu.

Hakkında çıkan bu haberler üzerine Atilla Önder, İstanbul Emniyeti’ne gelerek cinayetle ilgili olarak ifade verdi. Önder ifadesinde, Akgün ile bir husumeti bulunmadığını, Hollanda mafyası ve polisinin geçmişte yaşanan bazı konulardan dolayı adını öne sürdüğünü savundu.

O TARİHLERDE İSTANBUL’DA YAŞIYORDU

O dönem basına yansıyan haberlere göre Önder ifadesinde, "Ailemle birlikte Türkiye'de yaşıyorum. Konuyla hiç bir ilgim yok. Akgün ile ortak da değilim. Akgün Hollanda'da büyük paralar kazandı. Hollanda mafyasına girdi. Çok hasmı var" dedi.

Önder, bu cinayetlerden kısa bir süre sonra oğlunu benzeri bir hesaplaşma cinayetine kurban verdi. Olayın ardından İspanya'ya yerleşti.

Oğlunun öldürülmesinden önce Önder, Aytaş Göraler ile birlikte Amsterdam’ın tanınmış eğlence merkezlerinden The Sand’ı işletti.

İlksayfa Gazetesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum