Kira sözleşmesi tarih oluyor! Kiracı ve ev sahipleri için yeni sistem ne?

Kira sözleşmesi tarih oluyor! Kiracı ve ev sahipleri için yeni sistem ne?

Yeni gelen sistem milyonlarca ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Değişen sistem ile birlikte işte o önemli detay tarih oluyor. Peki, Kiracı ve ev sahipleri için yeni sistem ne?

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren yeni sistemde kira sözleşmeleri artık tarih oluyor. Yapılan açıklamalarda yeni düzenlemelerin yapıldığı belirtildi. Düzenlemenin 2024 yılına kadar devam edeceği ve bu konu hakkında eylem planı hazırlandığı belirtildi. İşte detaylar.

YENİ NESİL KİRA SÖZLEŞMESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati yaptığı açıklamada, kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren bir karar aldıklarını dile getirdi. Bu kararda artık kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bakan Nebati açıklamasında, “291 kurum ve kuruluşla iş birliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdik. 2023-2025 dönemini kapsayan, ‘Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı’nın yürürlüğe konuldu” ifadelerine yer verdi. Bu sayede fahiş fiyatlı ev kiralamanın önüne geçileceği öngörülüyor.

Nurettin Nebati eylem planı hakkında yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Rekabet gücünü arttırmak, vergi kaybının önüne geçmek, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adil bir şekle kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz”.

E-DEVLET KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL YAPILIR?

Bakan Nebati’nin açıklamalarının ardından sıkça sorulan e-devlet kira sözleşmesi nasıl yapılır sorusunun cevabı henüz bilinmiyor. 2024 yılının sonuna kadar bu eylem planının gerçekleşeceği dile getirilmişti. E-devlet üzerinden henüz kira sözleşmesi yapılamamaktadır. 2024 yılının sonuna kadar bu projenin hayata geçmesi planlanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.