Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
00:33 Survivor kim kazandı? Survivor şampiyon kim?
00:13 İran’dan kritik karar: Hürmüz Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı
00:01 TDLHZM-2266 TPAO ADIYAMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ CENDERE KONUKEVİ İNŞAAT YAPIMI İÇİN PROJELERİN VE İHALE DOSYASININ HAZIRLANMASI İŞİ
00:01 Ankara'da yapay zeka buluşması: Gazeteciler toplandı
00:01 T.C. ANKARA BATI İCRA DAİRESİ
00:01 T.C. ANKARA BATI İCRA DAİRESİ
23:46 Evde Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
23:40 UAEA: İran’da nükleer sızıntı var
23:20 Aydın'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
22:53 İran'ın misilleme saldırısında İsrail Savunma Bakanlığı vuruldu
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Güncel
  4. Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz!

Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz!

Yargıtaydan emsal karar çıktı. Ev sahibine kirayı banka üzerinden havale ile gönderen kiracı hayatının şokunu yaşadı. İşte detaylar...
YAYINLAMA: 30 Aralık 2023 Cumartesi 18:18
GÜNCELLEME: 30 Aralık 2023 Cumartesi 18:25
Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz! 1 17

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıkların giderek arttığı bir dönemde, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Kirayı banka hesabına havale ile gönderen kiracılar için önemli bir emsal karar ortaya çıktı.

Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz! 2 27

L.M. isimli bir kiracı, düzenli bir şekilde her ay ev sahibine kirasını banka üzerinden yatırdı. Ancak, ev sahibi yaklaşık 4 ayın ardından kiracının kirayı eksik ödediğini iddia ederek icra takibi başlattı.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, banka hesabına havale ile yapılan kira ödemelerinde havale ücretinin kiracıya ait olduğuna karar vererek bu konuda son noktayı koydu. Bu karar, kiracıların kira ödemelerini gerçekleştirirken dikkatli olmalarına dikkat çekiyor.

Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz! 3 37

Hayatının şokunu yaşayan kiracı, icra takibine itiraz etti. Ev sahibi ise Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak takibin durdurulmasına itiraz ederken, ev sahibi, davalı kiracının 4 ay boyunca ev kirasını eksik ödediğini iddia etti, tam ödeme yapması gerektiğini vurgulayarak icra takibinin devam etmesini talep etti. Aynı zamanda ev sahibi, kira sözleşmesinin feshedilip kiracının tahliyesini istedi.

Kiracı, ev sahibinin iddialarını reddederek her ay 450 TL kira bedeli ödediğini ancak banka tarafından havale ücreti olarak 31,50 TL'nin kesildiğini söyledi. Bu kesintinin ev sahibinin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz! 4 47

Kiracı, kira sözleşmesinde kiranın elden peşin olarak ödeneceğinin yazıldığını, ancak daha sonra ev sahibinin banka üzerinden ödemeyi talep etmesiyle oluşan havale kesintisinin kendi hatası olmadığını, bu durumun hukuk ve kira akdiyle bağdaşmadığını iddia ederek davanın reddedilmesini talep etti.

Mahkeme, kira bedelinden kesilen ücretin banka tarafından alınan masraflardan kaynaklandığına hükmederken mahkeme, ilk olarak elden ödeme talep edilen, daha sonra banka üzerinden ödeme istenilen kira bedelinde ortaya çıkan masrafa davalı kiracının katlanmak zorunda olmadığını vurguladı.

Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz! 5 57

Ödenmeyen bir kira ücretinin bulunmadığı, tahliye davasında ev sahibinin haksız olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verildi. Mahkemenin kararına ev sahibi itiraz ederken Yargıtay da mahkemenin kararını bozdu.

Mahkeme, davayı yeniden değerlendirdiğinde ilk kararında ısrar etti. Ev sahibi tekrar kararı temyiz ettiğinde, bu kez Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emsal nitelikte bir karar verdi.

Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz! 6 67

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Paranın ev sahibine eksiksiz ulaştırılması kiracının sorumluluğundadır" diyerek banka üzerinden yapılan havalede havale ücretinin kiracıya ait olduğunu belirtti. Gönderilen kira bedelinden kesilen havale ücreti nedeniyle ev sahibine eksik ücret ödendiği, bu nedenle kiracının tahliye edilebileceğini hatırlattı.

Kiranın ödenmesi gereken borçlardan biri olduğu, kiralayanın tercihine göre elden ödenmesi ya da banka hesabı üzerinden yatırılması gerektiği ifade edildi. Banka hesabı üzerinden yapılan kira ödemelerinde ise kesilen havale ücretinin kiracının sorumluluğunda olduğu açıkladı.

Kirayı bankadan gönderen kiracılar dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz! 7 77

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin