Kırşehir ile Yozgat sınırları yeniden belirleniyor

Kırşehir ile Yozgat sınırları yeniden belirleniyor

Kırşehir ile Yozgat’ın birbirlerine olan sınırlarında değişim sözkonusu. Resmen teklif edildi. Kırşehir ile Yozgat sınırları yeniden belirleniyor. Bu illerde bazı yerleşim yerlerinin ili değişiyor.

İçanadolu’nun iki önemli şehri Kırşehir ile Yozgat’ın birbirlerine olan sınırlarında değişim sözkonusu. Resmen teklif edildi. Kırşehir ile Yozgat sınırları yeniden belirleniyor. Bu illerde bazı yerleşim yerlerinin ili değişiyor.

Gerek Yozgat gerekse Kırşehir’i yakından ilgilendiren bu son dakika gelişmesinin ayrıntıları şöyle:

Kırşehir ilçeleri ile Yozgat'ın ilgili sınır ilçeleri birbirine karışmış durumda. Bu ilçeler Yerköy ile Çiçekdağı. Yozgat’ın Yerköy ilçesi ile Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi sınır. Yerköy’ün, Yozgat’ın güneybatısında yer alan Kırşehir’in yanı sıra Kırıkkale ve Çorum’a da sınırı bulunuyor. Yerköy yine Çiçekdağı’na bağlı Köseli beldesiyle dip dibe.

BİRBİRİNE KARIŞMIŞ DURUMDA

Yozgat ilçesi Yerköy ile Kırşehir’e bağlı Çiçekdağı ve Çiçekdağı beldesi Köseli adeta birbirine karışmış durumda. Yıllardır bu konuda eleştiriler yapılıyor, sorunun çözümü noktasında formüller gündeme getiriliyordu.

YILMAZ’DAN AÇIK TEKLİF: BİRLEŞTİRİLSİNLER

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, bu konuda çok resmi bir çıkış yaparak, Yerköy ile Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi ve Köseli beldesinin birleştirilmesini istedi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Başkan Yılmaz, Yozgat'ın Yerköy ilçesi, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi ve bu ilçeye bağlı Köseli beldesinin birbirine karışmış durumda olduğunu hatırlatarak, buraların birleştirilmesini teklif etti.

kirsehir-yozgat-sinirlari.jpg

BİR EVİN YATAK ODASI KIRŞEHİR’DE, OTURMA ODASI YERKÖY’DE

Bu yerleşim yerlerinin imar planlarının da birbirine karıştığına dikkat çeken Yılmaz, teklifini şöyle ortaya koydu: "Köseli beldesi Çiçekdağı ilçesine, Çiçekdağı Kırşehir’e bağlı, Yerköy ilçesi de Yozgat’a bağlı. Üç belediye başkanının yönetiminde bulunan yerleşimlerdeki halk da zaten birleşmiş. Bir evin yatak odası Kırşehir’de, oturma odası Yerköy’de. Bir camide görev yapan imam Kırşehir’den maaş alırken hemen yanı başındaki okulda görevli öğretmen Yozgat'tan maaş alıyor."

Yerköy Belediye Başkanı Yılmaz, birleşik üç belediyenin imar planlarında da sıkıntı yaşandığını sözlerine ekledi ve birleşmelerinin çok hayırlı olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.