Kırşehir Mucurlu badem üreticisi fiyat açıkladı: Bizden daha iyisi yok

Kırşehir Mucurlu badem üreticisi fiyat açıkladı: Bizden daha iyisi yok

Kırşehir Mucur’da badem üreticiliği yapan emekli bürokrat Ertuğrul Dönmez, işin püf noktalarından bahsederken, iddialı konuşarak “Türkiye’de bu alanda bizden daha iyisi yok” dedi. Dönmez, 2023 taze badem fiyatlarını da açıkladı.

Kırşehir Mucur’da badem üreticiliği yapan emekli bürokrat Ertuğrul Dönmez, işin püf noktalarından bahsederken, iddialı konuşarak “Türkiye’de bu alanda bizden daha iyisi yok” dedi. Dönmez, 2023 taze badem fiyatlarını da açıkladı.

Ekim ayının gelmesi ile birlikte badem hasadı da başladı. Üreticiler, özenle besledikleri bademleri, hazır hale getirmek için büyük bir emek harcıyor. Badem, yaş meyve, kuruyemiş ve süt olarak birçok çeşitte fayda sağlıyor. Kırşehir Mucur ilçesinde badem üreticiliği yapan emekli bürokrat Ertuğrul Dönmez, son 10 yıldır tarımla uğraştığını belirterek badem üretimi hakkında bilgi verdi. Dönmez, “Badem ağacına çocuğunuza bakar gibi bakmalısınız. Badem hassas bir meyvedir” diyerek badem üretimindeki püf noktayı paylaştı.

iii.jpg

“TÜRKİYE’DE BİZDEN İYİSİ YOK”

Ertuğrul Dönmez, badem üretimi için altyapının sağlam yapılması gerektiğine vurgu yaparak, “Ben badem üretimi yapabilmek için 2-3 yıl altyapı hazırladım. Daha sonra Fransız kökenli badem ağaçlarımızı diktik. 10 yıllık bir emeğin ardından son 4 yıldır badem hasadı yapabiliyoruz. Badem diğer meyvelerden çok daha zor üretilir. Çok hassas bir meyvedir. Yılda 9 kez ilaçlaması yapılır. Nisan ayından Eylül ayına kadar gübre verilir. Badem ağacı ile sanki bir bebeğe bakıyormuşsunuz gibi ilgilenmelisiniz. Ağaçlara özel kaliteli ilaçlar alınması gerekir. Biz hepsini organik alıyoruz. Bu yüzden Türkiye’de bizden daha iyisi yok” dedi.

bugday.jpg

“TÜRK TARIMI CAN ÇEKİŞİYOR”

Türkiye’de tarımın yanlış yapıldığını iddia eden Ertuğrul Dönmez, “Herkes badem üretemez. Zaten herkes tarım yapmamalı. Türk tarımını en az yüksekokul bitirmiş kişiler devralmalı. Türk tarımı can çekişiyor. Eline dal alan herkes tarım yapmasın. Gidip herhangi birine soruyorlar buna ne ilaç olur diye. Bilip bilmeden alıyorlar. Daha sonra bu ürünler, insan sağlığında önemli sorunlara sebep oluyor. Kalıtımsal hastalıklar ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Badem üretiminin püf noktasından bahseden Dönmez, “Bademleri önce ağaçtan topluyoruz. Makine kullanmadan elle çırpılıyor. Sonra kurutmaya bırakıyoruz. Türkiye’de asıl yöntemi uygulayan çok az kişi var. Herkes toplayıp güneşe bırakıyor. Fakat, badem 1 gün güneşte, 6 gün gölgede kuruması gereken bir çeşit. Bu şekilde içi kurumadan, küçülmeden, olması gerektiği gibi daha sağlıklı kalıyor” açıklamasını yaptı.

bademmm.jpg

GÜNCEL BADEM FİYATLARI

Bu seneki badem fiyatları ile ilgili bilgi veren Ertuğrul Dönmez, “Ben bademin kilosunu 100 TL, 3 kilosunu ise 250 TL’den satıyorum. Türkiye’de her ile gönderim sağlıyoruz. Çevremizden çok önceden sipariş verenler de oluyor. Bunun dışında hangi il olursa olsun kargo ile gönderim yapabiliyoruz” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.