Kış geldi hastaneler doldu taştı: Virüsler hızla yayılıyor

Kış geldi hastaneler doldu taştı: Virüsler hızla yayılıyor

Kışın gelmesiyle birlikte hastanelerdeki doluluk oranı da bir hayli arttı. Soğuk havalar üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, covid19, domuz gribi ve influenza gibi hastalıkları da beraberinde getirdi.

Havaların soğuması ve kapalı alanlarda geçirilen sürelerin uzamasıyla birlikte hastalıklarda ve bulaşma oranlarında artış görülüyor.

Özellikle son haftalarda hastanelerin acil servis bölümü ve polikliniklerine başvuranların sayısı oldukça fazla. Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi acil servisine günlük başvuru sayısı son bir haftada yarı yarıya arttı.

aic.jpg

HASTALAR ACİLE AKIN EDİYOR

Son günlerde genci yaşlısı herkes hastanelere adeta akın ediyor.Uzmanlar özellikle son 2 haftadır giderek artan üst solunum yolu enfeksiyonları ile çok sık karşılaştıklarını belirtiyor. En sık İnfluenza ve Covid 19, ve covidin diğer türlerine rastlanıyor. Bu yıl görülen enfeksiyonlar diğer yıllara göre daha ağır geçiyor ve iyileşmek çok daha uzun sürüyor. Hatta bir virüsten dolayı hasta olup iyileşenler, diğer virüs ile hastalanıyor. Geçmeyen öksürük, boğaz ağrısı, halsizlik, ateş, eklem yeri ağrısı ve baş ağrısı hastaneye başvuranların ortak şikayetleri arasında yer alıyor.

asira.jpg

ZAMAN ZAMAN KUYRUKTA BEKLEDİLER

Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünde hastalar sıra alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Kontrol olabilmek için de dakikalarca sıra beklemek zorunda kalan hastaların ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

a-meyve.jpg

SALGINA YAKALANMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Uzmanlar artan salgına karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Salgına yakalanmamak için kalabalık ortamlardan uzak durmak gerekiyor. Aynı zamanda uzmanlar bu hastalıklara karşı dirençli olabilmek için düzenli beslenmenin de önemine değiniyor. Bu süreci daha kolay atlatabilmek için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Uzmanlar bol bol sıvı ve meyve tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. Risk grubunda olan çocuklar, hamileler ve yaşlıların daha dikkatli olması gerekiyor. Hasta çocuk okula gönderilmemeli. Kişisel hijyene dikkat edilmeli, eller sık sık bol su ve sabunla yıkanmalı, uyku düzenine dikkat etmeli. Vücudun dinlenmesi için istirahat etmeli. Alkol ve sigaradan uzak durulmalı. Mümkün oldukça bulunulan ortamın havalandırılması gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.