Kışın aşırı terlemeye dikkat! Sosyal hayatı olumsuz etkiliyor

Kışın aşırı terlemeye dikkat! Sosyal hayatı olumsuz etkiliyor

Hayatımızda insan vücudunda görülen ve sosyal hayatı ciddi manada etkileyen aşırı terleme konusunda uzmanlardan ciddi uyarılar geliyor. Yazın olduğu gibi kışın da çok terlemenin sebepleri merak ediliyor.

Sosyal yaşamda insanların en çok düşündüğü ve üzerinde yöntemler denediği sorunlardan biri olan aşırı terleme hakkında uzmanlar ciddi uyarılar yapıyor. Uzmanlar aşırı terlemenin solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer enfeksiyonuna yakalanma riskini artırdığını söylüyor.

İKİ GRUPTA ELE ALDI

KARAR’da geçen habere göre aniden değişen hava şartlarının ciddi terlemeye yol açacağı belirtilirken, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nin hekimlerinden Dâhiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, terlemeyi iki sınıfa ayırarak açıklık getirdi. Güngör, terlemenin vücut ısısının düşürülmesi anlamına geldiğini belirterek, patolojik terlemenin aşırı terleme anlamına geldiğini söyledi. Güngör, fizyolojik durumlarda yaşanan terlemenin hastalık stres ve kaygı sonucunda ortaya çıkacağını patolik terlemede kan şekeri düşmesi ve bir takım kanser hastalıklarında karşılaşılacağını aktardı.

GİYİM ÖNEMLİ

Güngör terleme konusunun çok ciddi bir konu olduğunu ve hava şartlarına göre giyinmenin önemini vurguladı. Terlemenin vücut ısısını düşürdüğünü ve bunun akabinde insanda üşüme meydana geldiğini söyleyen Güngör, bu tip durumlarda solunum yolu ve akciğer enfeksiyonları kapılabilir dedi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.