Kışlık ayakkabılarınızı seçerken bu özelliklerine bakmadan almayın

Kışlık ayakkabılarınızı seçerken bu özelliklerine bakmadan almayın

Havaların soğumasıyla birlikte kışlık ayakkabılar raflarda yerini almaya başladı. Kışlık ayakkabı seçimiyle alakalı Ayakkabı üreticisi Faik Şener, “Kalın tabanlı, deri ve yarım numara büyük ürün tercih etmekte fayda var” dedi.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte botlar, çizmeler, kışın giyime uygun ayakkabılar raflarda yerini almaya başladı. Kışın ayakları soğuktan korumak için ayakkabı seçimi büyük önem taşıyor. Kışlık ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler ve kullanımı hakkında bilgi veren Ayakkabı üreticisi Faik Şener, “Kalın tabanlı, deri ve yarım numara büyük ürün tercih etmekte fayda var” dedi.

1.jpg

“DERİ ÜRÜN TERCİH ETMEKTE FAYDA VAR”

Kışlık ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan bahseden Ayakkabı üreticisi Faik Şener, “Tercihiniz deriden yana olmalı, suni deri tercih etmemeye özen gösterin. Deri ürünler tercih etmekte fayda var. Deri ayağı hem sıcak tutar hem havalandırır. Ayaklarınızın üşümemesi için tabanının kalın olmasına özen gösterin. Kalın tabanlı botlar karlı, yağmurlu havalarda yerle teması daha az olacağı için kullanımı daha iyi olacaktır. Suni deriden üretilen botlar soğuktan dolayı bir süre sonra yatlar. Kullanım ömrü azdır. Seneye kışa tekrar giyme durumunuz pekte yoktur. Suni malzemelerden üretilen ürünler kışın çok soğuk olur ve ayağı da üşütür. Deri ürünler her zaman daha sağlıklı olur. Bunların dışında kışlık ayakkabı seçerken astar özelliklerine de bakılması gerekiyor” sözlerini kullandı.

ayak.jpg

“YARIM NUMARA BÜYÜK AYAKKABI TERCİH EDİN”

Kışlık ayakkabı alışverişi yaparken uzun süre kullanabilecek ayakkabı alınması gerektiğini dile getiren Şener sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kışlık ayakkabı seçerken hafif olmasına bakmalısınız. Sizi yoracak, gittikçe ağırlaşacak ayakkabılar tercih etmemelisiniz. Ayağınızı havasız bırakmayacak ayakkabıları kullanmalısınız. Gün içerisinde duruma göre ayağınızda uzun sure kalabilir, bu durumdan dolayı rahatsız olabilirsiniz. O nedenle seçim yaparken oldukça dikkat etmeniz gerekmektir. Uzun süre kullanabileceğiniz ayakkabı almalısınız. Su geçirmemesine dikkat etmeniz gerekiyor. Ayakkabının ayağı sıkmaması gerekiyor. Mümkünse ayakkabı alırken ayağınıza yarım numara büyük ayakkabı tercih edin. İçerisine hem kalın çorap giyebilirsiniz hem de kan dolasımı açısından oldukça önemlidir.”

cter.jpg

“BOYA RUTİNİ ÇOK ÖNEMLİ”

Düzenli bakım ve boyama işlemi yapıldığı sürece ayakkabının uzun yılar kullanılabileceğinin altını çizen Şener, “Deri botlarda bakım oldukça önemli. Vatandaşların botlarını düzenli olarak boyaması lazım. Bunun yanı sıra tamir gerektiği zaman yaptırmaları diğer bir önemli husus. Bu şekilde vatandaşlar düzenli bakım yaptıkları sürece 4 yıla kadar ayakkabılarını giyebilirler. Fakat suni deri ayakkabıları bir sezon ancak giyebilirler. Deri ayakkabınızı ıslandıktan sonra dikkatli bir şekilde kurutmanız gerekiyor. Sıcağa çok yakın tutarak kuruttuğunuz zaman deride çatlamalar olur. O sebeple normal bir ısıda kurutmanız önemlidir. Nihayetinde o da hayvan derisinden yapıldığı için sıcağa dayanıklı değildir. Botunuz kuruduktan sonra boyayarak gözenekleri kapatabilirsiniz. Haftada bir boyama işlemi yapabilirsiniz. Boya rutini çok önemli. Boyama işleme yağmur ve kar suyunun ayağın iç kısmına sızmasını ve ayakkabının eskimesini engeller” şeklinde konuştu.

Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.