Kızıl Goncalar dizisine "Ahi" tepkisi! Fragmanı kaldırıp özür dilediler...

Kızıl Goncalar dizisine "Ahi" tepkisi! Fragmanı kaldırıp özür dilediler...

Yeni dizi Kızıl Goncalar dizisinin ilk fragmanındaki ''Ahiler çok mülayim görünürler ama her şey beklenir'' sözleri tepkilere neden oldu.

Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrolü paylaştığı, Gold Film imzalı Kızıl Goncalar dizisinin ilk fragmanı geçtiğimiz akşam yayınlandı. Tanıtımda ahilerle ilgili geçen bir diyalog halkın tepkisine neden oldu. Tepkiler üzerine yapım şirketi özür dileyerek fragmanı güncelledi.

"DİKKAT ET, HER ŞEY BEKLENİR"

Fragmanın başında Özcan Deniz "Görev yaptığım yerdeki tarikat vardı ya Ahiler... Onlardan biriyle yolum kesişti. Bunlar yıllarca insanların inançlarını kullandılar. Korku salarak ümit dağıtarak" diyor. Karşısındaki kişi de "Dikkat et, çok mülayim görünürler ama her şey beklenir" ifadelerini kullandı.

dklf.jpg

Fragmandaki bu kısım Kırşehir halkının tepkisini çekti. Gelen eleştirilerin ardından açıklama yapan yapım şirketi "FOX'un yeni dizisi Kızıl Goncalar'ın yayınlanan ilk tanıtımında geçen 'Ahiler' kelimesinden dolayı tüm kamuoyundan ve Kırşehir halkından özür dileriz" diye açıklama yaptı. Açıklamanın ardından fragmanda geçen "Ahiler" kelimesi çıkarılarak yeniden yayınlandı.

KIZIL GONCALAR KONUSU

Dizinin yönetmeni Faruk Turgut, Birsen Altuntaş’a verdiği röportajda ‘insanların merak ettiği enteresan yapıların sorgulandığı ve bu yapılara ciddi eleştiriler getirdiğimiz bir iş olacak’ ifadelerini kullanmıştı. Dizi, Meryem ille Doktor Levent’in çocuklarının üzerinden başlayan bir hikaye olacak.

sldkfdl.jpg

Öte yandan Gazeteci Sina Koloğlu, dizinin 28 Şubat esintileri taşıyacağı ve Kemal Alemdaroğlu göndermesi yapacağı yorumunu da paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.