Kızılay İzmir Caddeleri'nin yüzü değişecek: Proje 8 ay sürecek

Kızılay İzmir Caddeleri'nin yüzü değişecek: Proje 8 ay sürecek

ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Ankara Kızılay’daki İzmir-1 ve İzmir-2 Caddeleri’nde yapılacak kentsel tasarım için ihaleye çıktı. 25 bin metrekare alanı kapsayacak proje yaklaşık 8 ay sürecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi İzmir-1 ve İzmir-2 Caddesi Kentsel Tasarım Yapım İşi ihalesine çıktı. Projede İzmir-1 ve İzmir-2 Caddesi’ndeki peyzaj, parke, çevre duvarı, inşaat, elektrik tesisatı ve mekanik tesisatın yenileceği belirtiliyor. Proje ayrıntılarında İzmir-1 ve İzmir-2 Caddeleri’nin onlarca çeşit bitki ve ağaçların ekileceği, caddenin estetik yapısına uygun büfe ve kaldırımların olacağı ve birçok donatıyla zenginleştirileceği yer alıyor.

basliksiz-1.jpg

25 BİN METREKARE ALAN; 8 AY SÜRECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çıkılan ihale ilanında, “zmir-1 ve İzmir-2 Caddeleri Kentsel Tasarım Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadelerine yer verildi. Proje kapsamında 24 bin 995 metrekarelik alanda peyzaj, parke, çevre duvarı, inşaat, elektrik tesisatı ve mekanik tesisat işlerinin gerçekleştirileceği ve yürütülecek çalışmaların ihalenin sonuçlanmanın ardından 7 gün içerisinde yapılacak teslimiyle başlayıp; yaklaşık 240 gün(8 ay) süreceği belirtildi.

abb.jpg

CADDE ALTYAPISI ELDEN GEÇECEK

Proje ayrıntılarında yer alan bilgiye göre İzmir-1 ve İzmir-2 Caddeleri’ndeki peyzaj çalışmalarında Hosta Lavanta Cennet Bambusu Alev Çalısı gibi onlarca çalı çeşidinin yanı sıra Dişbudak Yapraklı Akçaağaç Huş Ağacı Süs Kirazı ve Doğu Çınarı gibi ağaç türlerine yer verileceği, bank, büfe ve kaldırımların caddenin estetik yapısına uygun olarak yenileneceği bildirildi. Ayrıca çalışmalar kapsamında caddelerin drenaj ve elektrik aksamlarının da gözden geçirilerek şartnamelerde yer aldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.