Kızılay Sanat Galerisi’nde dağcılık temalı fotoğraf sergisi düzenlendi

Kızılay Sanat Galerisi’nde dağcılık temalı fotoğraf sergisi düzenlendi

Ankara Kızılay Sanat Galerisi’nde 11 Aralık Uluslararası Dağ Günü münasebetiyle dağcılık temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Ankara Kızılay Sanat Galerisi’nde dağcılık temalı fotoğraflar sergilendi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, “Ülkemizdeki dağcıların, Türkiye’deki dağlarda çektiği fotoğraflar sergileniyor” dedi. 11 Aralık Uluslararası Dağ Günü kapsamında Kızılay Sanat Galerisi’ndeki fotoğraf sergisinde dağcılık teması kullanıldığı açıklandı. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan fotoğraf sergisine katıldı. Uluslararası Dağ Günü münasebetiyle Türkiye’de her yıl etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Başar, dağları ve dağcılık sporunu tanıtan etkinlikler organize ettiklerini aktardı. Başar, bu yıl 11 Aralık Uluslararası Dağ Günü’nde ise fotoğraf sergisi açtıklarını belirterek “Ülkemizdeki dağcıların, Türkiye'deki dağlarda çektiği tırmanış fotoğraflarını burada sergiliyoruz” dedi.

aa-20221211-29709170-29709164-dagcilik_temali_fotograflar_ankarada_sergileniyor.jpg

 2022 YILININ TEMASI: DAĞLARDAKİ KADINLAR HER ŞEYİ YAPAR 

Yapılan sergideki fotoğrafların 15 Aralık 2022 gününe kadar kalacağına dikkat çeken Başar, sergide 67 fotoğrafın bulunduğunu ve bu fotoğrafların Türkiye’deki dağları ve dağcılık sporunu tanıtmak açısından önem teşkil ettiğini vurguladı.

Başar, Uluslararası Dağ Günü'nün her yıl farklı bir tema ile kutlandığının altını çizerek 2022 yılı temasının ise dağlardaki kadınların her şeyi yapabilmesi üzerine olduğunu söyledi. Başar, “Özelikle kırsal bölgelerde, dağ yamaçlarında, dağ köylerinde yaşayan kadınların dağ kültürünü yaygınlaştırması, dağdaki bitkileri, o bölgede yetiştirilen ürünleri toplayarak bunları sürekli bir sonraki nesle aktarmaları dağ kültürü açısından çok önemli. O yüzden kadınlar, dağcılıkta sürdürülebilirlik anlamında büyük önem taşımaktadır” diyerek sözlerini noktaladı. 

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.