Kızılay sokakları değişim istiyor

Kızılay sokakları değişim istiyor

Başkentliler nüfus yoğunluğuna paralel olarak artan sorunlar nedeniyle neredeyse yürünemez hale gelen Kızılay’da değişim ve dönüşüm istiyor.

Kızılay’da sokak ve kaldırımların bakımsız olması, işportacıların kaldırımları işgal etmesi düzensiz bir şekilde konulan büfelerin yer işgali vatandaşları yolda yürüyemez hale getiriyor. Yeni başkandan umutlu olduklarını belirten vatandaşlar ilk olarak Kızılay’ın düzene sokulmasını talep ediyor.

Başkent’te yakışmayan manzaralar

Başkent’in can damarı olan ve Ankara denilince ilk akla gelen Kızılay her geçen gün düzensiz bir hal alıyor. Vatandaşların yürürken zorluk çektiği kaldırımlar, bozuk yollar, işgal edilmiş alanlar, insanların yolunu kesip bir şeyler satmaya çalışan satıcılar, işportacılar, başkente yakışmayan manzaralar ortaya koyuyor. Biran önce bu sorunları çözüm arayan vatandaşlar ise yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan umutlu olduklarını belirtiyor.

Kızılay’da yol ve kaldırımlar düzgün olmalı

Vatandaşların ağırlık verdiği ilk konu bozuk yollar ve kaldırımlar oluyor. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte artan yağışlar bozuk kaldırımlara ve yollardaki çukurlara dolup vatandaşa engel teşkil ediyor. Elektrik, su ve doğalgaz gibi işlemler için kazılan daha sonra üzerleri kapatılmayan alanlar vatandaşı rahatsız ediyor. Belediyelerden hizmet beklediklerini belirten vatandaşlar bir an önce bozuk kaldırımların ve kazılmış yolların tamir edilmesini talep ediyor.

Kaldırım işgaline sessiz kalınmamalı

Vatandaşların sorun olarak gördükleri diğer bir konu ise yürüyüş alanları üzerine gelişigüzel koyulan büfelerin ve seyyar satıcıların kaldırım işgali oluyor. Vatandaşlar kendileri için yeterli alan bırakılmadığını iddia ederken kaldırımlara çekilen görevli araçlarının da kısıtlı olan alanı iyice daralttığı görüşünde. İşportacıların kaldırım işgaline zabıtaların sessiz kaldığını belirten vatandaşlar, “Kaldırımlar yürünemez hale geldi. İşportacılar here yere tezgâh açıyor. İki adımda bir büfe var ve her yer milli piyango ve şans oyunları bileti satan seyyar tezgâhlarla dolu. Bunlara bir düzenleme yapılıp sınırlama getirilmeli. Vatandaş yürürken zorlanıyor.” ifadelerini kullandılar.

“Fal için rahatsız ediliyoruz

Vatandaşlar özellikle Kızılay’da kafelerin yoğun olduğu alanlarda yol üzerinde fal bakmak için insanları rahatsız eden şahıslara da önleme alınmasını talep ediyor. Birçok vatandaş bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirirken, dinen uygun olmayan bir şeyin bu kadar aleni yapılması hem de insanları rahatsız ederek yapılmasını uygun görmüyor. Vatandaşlar, “Burada kafe çalışanları sürekli önümüze geçip fal bakalım diye teklif sunuyorlar. İnsanları rahatsız ediyorlar. Bunlara önlem alınmalıdır.” şeklinde yorumluyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.