Kızını öldüren annenin savunması yalan çıktı

Kızını öldüren annenin savunması yalan çıktı

Başkentte 3 yaşındaki kızını öldürüp hasta olduğunu söyleyen Şerife Lülecioğlu’nun akıl sağlığının yerinde olduğu ortaya çıktı.

Ankara’da 36 yaşındaki anne Şerife Lülecioğlu 3 yaşındaki kızı Elif’i döverek öldürmüştü. Lülecioğlu, savunmasında epilepsi hastası olduğunu ve sinirlenince ne yaptığını bilemediğini söylemişti. Açıklanan sağlık raporunda Lülecioğlu’nun akıl sağlığının yerinde olduğu ortaya çıktı.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan Lülecioğlu hakkında cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için sağlık raporu istendi. Ankara Şehir Hastanesi Adli Tıp Kliniği tarafından hazırlanan rapor dosyaya girdi. Raporda, sanığın zekasının normal olduğu; ancak dikkat bozukluğunun bulunduğu açıklandı. Açıklamada, "Stresle ve kişilik sorunlarıyla baş etmede güçlük raporlandı. Hastanın cezai tehiri gerektirecek ruhsal hastalığı yoktur. Suçu işlediği sırada kişinin, şuur ve harekat becerisini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadı. Sanığın bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu kanaati oy birliği ile mütalaa olunur" belirtildi.

Raporda ayrıca, sanık Şerife Lülecioğlu'nun nörolojik muayenesindeki sonucun normal sınırlarda olduğuna dikkat çekildi. Açıklama şu şekilde sonlandırıldı: "Hasta, hayatını yalnız iademe ettirebilir. Epilepsi hastalığı nedeniyle ceza infaz koşullarında kalabilir; ancak hastanın hastalığının sürekliliğine, kontrollerle karar verilebilir. Bu nedenle 3 ayda bir nöroloji epilepsi poliklinik kontrolü uygun olur."

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.