Konteynerler artırılsın halka bilinçlendirme yapılsın

Konteynerler artırılsın halka bilinçlendirme yapılsın

Eryaman Mahallesi eski adı 343. Sokak yeni adı Mustafa Kalfaoğlu Caddesi üzerinde bulunan boş araziye gelişi güzel atılan çöpler çevre sakinlerini rahatsız ediyor.

Etimesgut Eryaman Mahallesi eski adı 343. Sokak yeni adı Mustafa Kalfaoğlu Caddesi üzerinde bulunan boş araziye gelişi güzel atılan çöpler çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Saime Naim İlk Öğretim Okulu ve Bedriye Beğen Camii’ne birkaç metre uzaklıkta bulunan bu durum özellikle velilerin ve camii cemaatinin tepkisini çekiyor. 

Hastalık Riski

Çevre sakinlerinden bu durum karşısında rahatsız olduğunu belirten Pınar Erdoğan ‘’Yaz ayları geldiğinde sıcak havada sokak sinek ve koku yuvası oluyor camları açamıyoruz evin içerisine sinek doluyor. Benim küçük çocuğum var oradan hastalık gelme riski bulunuyor, endişe duyuyorum cam açamıyorum.’’ Dedi.

Camii yanında israf ve kirlilik

İddialara göre yaşanan çöp sıkıntısı ilçe belediyenin ilgili birimine iletilmiş olmasına rağmen önlem olarak çöp konteyneri konulmuş fakat bu da yeterli gelmemiş. Camii cemaatinden olan Koray Çulhacı “Etrafa ekmekler de atılmış herkes onlara basıyor. İnsanlarımız da bu konuda duyarsız. Buraya bir bilgilendirme levhası konulsa çok iyi olur. Ayrıca camii yakınında böyle bir görüntü çok ayıp bizim dinimiz israfa karşı ve temizlik dini bu durum yakışmıyor’’

Pursaklar’daki uygulama örnek alınabilir

Pursaklar Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde başlattığı bayat ekmekleri toplama ve sokak hayvanlarına dağıtma projesini hatırlatan çevre halkı, “Pursaklar Belediyesi’nin başlattığı bu projenin çok faydalını olduğunu haberlerden okuduk, isteriz ki burada da böyle bir uygulama başlatılsın ekmek israfı önlensin”

Proje Neydi ?

Proje kapsamında çöp alanların a bayat ekmek kutuları yerleştirildi. Kutuların üzerinde, toplanan ekmeklerin hayvan barınaklarına gittiği bilgisine yer veriliyor. Vatandaşında büyük ilgisini çeken bu proje kısa sürede amacına ulaştı ve devam ediyor. 

Ayda 150 torba ekmek topluyoruz

Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muhammet Fatih Yılmaz’’ “Bayat ekmek kutularını ilk olarak yerleştirdiğimiz zamanlarda toplanılan ekmek sayısı beklenilene göre azdı ancak şuan ayda yaklaşık 150 büyük torba dolusu bayat ekmek toplanılıyor. Bunun giderek artacağını düşünüyoruz çünkü daha bütün sokaklara yerleştirilmiş değil.” diye konuştu.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.