Konut satışlarında düşüş: Satan çok alan yok

Konut satışlarında düşüş: Satan çok alan yok

Ocak 2024’te Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 21.6 düştü. Bu oran sıfır konut satışlarında ise yüzde 8.2 oldu.

Ocak 2024’te Türkiye genelinde sıfır konut satış sayısı bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 8,2 azalarak 25 bin 263 oldu. İkinci el konut satışlarına bakıldığında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,6’lık bir düşüşle yaşandı.

Ankara emlak piyasasını Altınok Emlak’ın sahibi Murat Altınok gazetemizde değerlendirdi. Altınok, 2024 yılının emlak sektöründe çöküş yılı olduğunu söyledi. Satışların durgun olduğunu ve fiyatların düştüğünü ifade eden Altınok, kiraların da gerilediğini söyledi. Altınok, “Satışlarımız çok durgun. 2024 yılı emlakta çöküş yılı. 6-6,5 milyon olan daireler bu sene 5-5,5 civarında fiyatlandırılıyor. Ovacık’ta 30 bin lira olan kiralar 20 bin liraya kadar düştü” şeklinde konuştu.

ddd.jpg

SATAN ÇOK ALAN YOK

Altınok Emlak’ın sahibi Murat Altınok, 2024 yılını emlak sektöründe çöküş yılı olarak değerlendirdi. Altınok, emlak piyasasının iyiye gitmediğini şu sözler ile ifade etti:

“Satışlarımız çok durgun. 2024 yılı emlakta çöküş yılı. 2024 yılı başladı ama emlak piyasası için hiç iyi başlamadı. Emlak sektörü hiç iyiye gitmiyor. Elimizde bulunan dairelerimiz satılmıyor. Kiralar desen aynı şekilde çok fazla durgunlaştı. Satan çok ama alan yok. Faiz sistemi bu şekilde gittiği sürece emlak sektöründe işler durgunlaşmaya devam edecek.”

fark-etmezzz.jpg

EV FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Satılık evlerin de fiyatlarının ciddi anlamda düştüğünü ifade eden Murat Altınok, “6-6,5 milyon olan daireler bu sene 5-5,5 civarında fiyatlandırılıyor. Ama hiçbir hareketlilik bulunmuyor. 2024 yılının gelmesiyle birlikte emlak piyasasında ciddi bir düşüş yaşandı fakat buna rağmen ne alan var ne de satan. Kimse arayıp sormuyor bile” şeklinde konuştu.

murat-altinok.jpg

KİRALAR GERİLEDİ

Altınok, “Geçen sene evler ve kiralar daha pahalıydı. Ama vatandaşlar arayıp soruyordu. Bu sene çok az kişi soruyor. Talep azalınca kiralar da düştü epey. Keçiören Ovacık’ta 30 bin lira olan kiralar 20 bin liraya kadar düştü. Buna rağmen kimse gelip ev sormuyor” dedi.

skype-lnk.jpg

“VİZYONER MÜTEAHHİT İSTİYORUZ“

Altınok Emlak’ın sahibi Murat Altınok, Ovacık’ın hızla gelişebileceğini belirterek vizyoner müteahhitler istediklerini söyledi. Altınok, “Ovacık şu anda tamamıyla gelişmeye hazır ve uygun. Çok güzel kentleşmeler yapılabilir. Her şeyimiz var ulaşım derdi de yok. Yakında metro da gelecek. Ovacık’ın tek sıkıntısı az müteahhit olması. Şu anda sadece 2 şirket var. Ovacık, gelişmeye çok açık. Doğru yatırımlarla ve vizyoner müteahhitlerle Yaşamkent, Çukurambar ve Ümitköy gibi yerleri geçmeye çok müsait bir yapıda. Ovacık için vizyoner müteahhitler istiyoruz“ diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.