Konya’da doğal gaz patlaması: 12 kişi yaralandı
Konya Karatay'daki dört katlı bir apartmanda gece saatlerinde meydana gelen ve doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamada biri ağır olmak üzere 12 kişi yaralandı.
Konya Karatay'daki dört katlı bir apartmanda gece saatlerinde meydana gelen ve doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamada biri ağır olmak üzere 12 kişi yaralandı. Yangın kısa sürede söndürüldü, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.
Konya’nın Karatay ilçesi Gazi Osmanpaşa Mahallesi’nde saat 01.40 sıralarında yaşanan patlama mahallede büyük korkuya yol açtı. Menzil Caddesi üzerindeki dört katlı binanın üçüncü katında meydana gelen şiddetli patlama sonrası binada yangın çıktı. Patlamanın etkisiyle çevredeki yapılarda da sarsıntı hissedildi.
YARALILAR HASTANELERE SEVK EDİLDİ
Olayın ardından bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Patlamada 12 kişi yaralanırken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
DOĞAL GAZ ŞÜPHESİ GÜÇLENDİ
Patlamanın ardından Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın doğal gaz kaynaklı olduğuna yönelik güçlü bulguların tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Ekiplerimiz olay yerindeki çalışmalarını sürdürüyor" denilerek soruşturmanın çok yönlü şekilde sürdüğü ifade edildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.