Konya'da yakalanmıştı: Teröristin cezası belli oldu

Konya'da yakalanmıştı: Teröristin cezası belli oldu

Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalarda, Konya'da yakalanan PKK/KCK terör örgütü mensubu teröristin cezası belli oldu.

Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır ve Konya İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda, geçen yıl Konya'da yakalanarak tutuklanan PKK/KCK terör örgüt mensubu teröristin cezası belli oldu. Mahkeme, iyi hal indirimi uyguladığı şahsa 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Konya ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler ve Emniyet İstihbarat Başkanlığı, PKK/KCK terör örgütü üyesi 1 kadın teröristin eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucu PKK/KCK terör örgütü içerisinde İran'da sözde özel kuvvet olarak faaliyet gösterdiği ve 2022 yılı içerisinde sansasyonel eylem yapmak amacıyla Türkiye'ye geldiği belirlendi. 'Xweza Lilaw' kod adlı Gülda Bebek isimli örgüt mensubunun Konya'nın Meram ilçesinde bir ikamette gizlendiği ve örgüt üst yönetiminden eylem için talimat beklediği tespit edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.