Konyalılar hafta başına dikkat! Sağanak geliyor

Konyalılar hafta başına dikkat! Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Raporda birçok bölgeye uyarılar yapılırken, Konya’ya da Pazartesi ve Salı günlerinde sağanak yağış geleceği belirtildi.

Ülkemiz sağanak yağışların etkisi altına girdi. Meteoroloji birçok bölgeyi yağış ve fırtınaya karşı uyardı. Konya’yı da uyaram Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. İşte detaylar…

BİRÇOK BÖLGEYE UYARI

Meteorolojinin yayınladığı günlük tahmin raporunda, “Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.

KONYA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

konyalilar.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.