Koronavirüs peşimizi bırakmıyor: Yoğun Bakım hastaları ve ölümler arttı

Koronavirüs peşimizi bırakmıyor: Yoğun Bakım hastaları ve ölümler arttı

TTB, Başhekim Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun koronavirüs (Kovid-19) ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Yoğun Bakım hastaları çoğaldı, ölümlerde artış meydana geldi.

Son dönemdeki koronavirüs artışı ile ilgili açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu, "Yoğun bakıma yatışlar arttı, ölümler görmeye başladık" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun Kovid-19 ile uyumlu klinik belirtilerle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun, Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. TTB, Mahmutluoğlu'nun Kovid-19 PCR testinin negatif olduğunu ancak klinik ve radyolojik bulguların Kovid-19 ile uyumlu olduğunu belirterek, bu tür vakaların artış gösterdiğini belirtti. Açıklamada, kapalı alanlarda maske kullanımının önemine vurgu yapılırken, aşılama çalışmalarının hızlandırılması gerektiği ifade edildi.

Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise, pozitif sonuçların arttığı ve maske kullanmaya başlanması gerektiği açıklandı.

"YENİ BİR AŞAMAYA GİRDİK"

10 Haber'e konuşan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu, 2021'in sonundan itibaren virüsün yeni bir aşamaya girdiğini belirterek, özellikle yoğun bakım yatışlarının arttığını ve ölümlerin görülmeye başlandığını söyledi. Davutoğlu, ayrıca okulların açılmasıyla birlikte gribal enfeksiyonların arttığına da vurgu yaptı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.